nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Adaptar locals de més de 100 metres a la Llei antitabac pot costar 30.000 euros

Alguns empresaris ja han pensat reduir l'espai útil dels establiments

M.Q./S.C.Palma.
Alguns empresaris del sector de la restauració de les Illes han calculat que adaptar els seus bars i restaurants, de més de cent metres quadrats, a la Llei antitabac estatal els costarà entre 6.000 i 30.000 euros. Així ho afirmà ahir el coordinador autonòmic de Drogodependències, el doctor Bartomeu Jaume.

«Són molts els empresaris que s'han posat en contacte amb Crida per demanar informació sobre la tramitació dels expedients necessaris per dur a terme les obres d'adaptació dels locals», explicà Jaume. A més, afegí que també realitzen consultes sobre la possibilitat que l'Administació assumeixi part del cost.

Per la seva banda, les patronals Caeb i Pimeb han encarregat sengles estudis sobre el cost real d'aquestes reformes per als propietaris dels establiments que fan més de cent metres i han confirmat que molts tenen pensat reduir-ne l'extensió perquè les obres en plena temporada els perjudicarien.

Per la seva banda, la consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, confirmà ahir que el PSIB-PSOE ha denunciat el seu departament davant de la mateixa Conselleria pel fet d'aplicar la normativa autonòmica als bars i a les cafeteries de menys de cent metres quadrats; i d'oferir informació «confusa», segons els socialistes, des del servei Crida als ciutadans que hi telefonen amb motiu d'aquesta qüestió.

De la mateixa manera, les comunitats autònomes d'Aragó, Castella i Lleó i el País Valencià han demanat assessorament al Govern balear sobre les mesures que s'apliquen a les Illes per als bars de menys de 100 metres quadrats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.