muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
12°

Medalla al Treball per a Hidalgo

El president de Globalia és distingit pel ministre a Salamanca


«Hidalgo és una pàgina viva de la història del nostre país. Un home extraordinari, emprenedor que ha generat feina i riquesa al seu voltant, i per això aquesta medalla no fa més que premiar un empresari que s'ha fet a ell mateix i que té les arrels en la seva estimada Salamanca», assenyalava ahir el ministre de Treball, Jesús Caldera, després del lliurament de la Medalla d'Or al Mèrit al Treball al president del grup Globalia, Juan José Hidalgo, a la localitat salmantina de Brígida del Tormes.

Caldera, també de Salamanca, llevà ferro a l'hora de comentar l'absència del president de Castella-Lleó, Juan Vicente Herra, i valorà de forma positiva la presència del president del Govern, Jaume Matas. «No ha pogut venir, però sí que ho ha fet el conseller d'Indústria, Tomás Villanueva. La presència de Matas no és més que un exemple més que la personalitat d'Hidalgo transcendeix les fronteres de la nostra comunitat», assenyalà el ministre.

En el seu discurs, davant d'unes 800 persones provinents de les Illes, Madrid i d'altres comunitats autònomes, Caldera deixà clar que Hidalgo ha forjat la seva vida empresarial i professional en els seus inicis, a Villanueva del Conde, afirmant que «és un amic a qui tenc gran afecte, un salmantí infrangible d'arrels profundes i que ha tingut importants adhesions a l'hora de sol·licitar aquesta medalla. Entre elles, les de dos presidents de Govern, quatre presidents de comunitats autònomes, diversos ministres i diferents personalitats, com la de Florentino Pérez».

Hidalgo, molt emocionat, agraí com pogué la medalla, l'assistència de «tants amics que demostren com m'estimen» i que a nivell personal, en la seva opinió, es tracta d'un premi que «vull compartir amb molta gent del passat i del present. La veritat és que és la primera vegada que m'emocion d'aquesta manera i m'hagués vingut bé un bon glop d'aigua».

Hidalgo va anar desgranant, pas a pas, els seus inicis a la indústria turística. Així, explicà que fins als 27 anys, «tot el que guanyava ho donava als meus pares perquè cuidassin dels meus 8 germans. Als 19 anys vaig emigrar a Suïssa i des d'allà vaig començar a muntar la meva operativa de transport d'emigrants a Espanya. Després vaig muntar l'empresa de transports, on el suport i l'ajuda dels meus germans fou vital. La passa següent fou ficar-me en el món de l'aviació. Aquí, s'enquadra la meva operació amb Aviaco. Fou el 1991 quan m'agafà la fallida d'aquesta aerolínia i optàrem per adquirir-la, amb molt valor i criteri. Era l'inici del creixement de les nostres empreses turístiques i la nostra expansió».

No va poder oblidar la seva peculiar relació amb el sector bancari, més encara quan amb la compra d'Air Europa i després de l'11-S, «hi va haver bancs que ens varen treure la confiança i d'altres, cas del Banc Popular, que continuaren apostant per nosaltres. Ara, som un grup consolidat que factura 3.300 milions d'euros, que mou 13 milions de clients i que compta amb 13.000 empleats».

Pepe Hidalgo, «Pepe aviones» per als més íntims, és una persona entranyable, peculiar, a qui agrada ser amic dels seus amics. No estranyà doncs que a l'entrada principal de l'hotel Brígida i el saló d'actes hi hagués un ampli ventall de representants de tots els sectors.

Entre els assistents es trobaven, per exemple Vicente del Bosque, el futbolista Alfonso, Raúl del Pozo i José Oneto. El món turístic va estar representat, entre altres, per Gabriel Subías (Iberostar), Miquel Ramis (Grupotel), Felipe Navío, Sylvia Riera, Antonio Romero (Mundo Senior), Jesús Martínez Millán (president de la FEAAVV), Àngel Mullor (conseller delegat d'Iberia).

El sector bancari tampoc no hi faltà. Hi assistí el representant de la Caixa d'Estalvis del País Basc i expresident d'Iberia, Xabier de Irala, a més del director general d'Expansió de la CAM, Gabriel Sagristá, i tot el seu equip de Castella-Lleó.

El president del Grup Serra, Pere A. Serra Bauzà, i la seva família també volgueren estar al costat de Pepe Hidalgo, i per això ambdós feren broma amigablement amb la Medalla d'Or al Mèrit al Treball. Touroperadors, agents comercials aeris, agències de viatges, hotelers i, molt especialment, la seva família, tampoc no faltaren a l'acte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.