nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
20°

Sellarès: «Seria bo que a les Illes el nacionalisme es presentàs unit»

L'excap de Comunicació del Tripartit col·labora en el llibre del PSM

El polític i periodista català Miquel Sellarès (Barcelona, 1946), col·labora amb un article en l'obra coraPaïsos Catalans, en plura, impulsada pel PSM. Sellarès, que es reconeix un «home d'en Carod», aposta perquè els nacionalistes de les Illes es presentin units, amb el PSM com a pal de paller.

-Fóreu secretari de Comunicació de l'actual Govern català. Des de fora, com es veu l'acció del tripartit?

-El tripartit ha passat moments molt difícils. 23 anys de Pujol, amb els seus clars i obscurs, van generar unes maneres de fer molt difícils de substituir. Qualsevol altre govern després de Pujol hauria tengut problemes. Però, el canvi de Govern va ser higiènic perquè per ningú, encara que manin els teus, es bo que ho facin 23 anys seguits.

-Però en dos anys, el tripartit ha canviat.
-Es va fer un Pacte del Tinell i es va fer un govern tripartit per fer un gran front contra un PP que havia de guanyar a l'Estat per majoria absoluta. Però primer va haver de dimitir Carod i poques setmanes després els socialistes arriben al Govern d'Espanya. A partir d'aquí, els equilibris dins el tripartit canvien i els socialistes assoleixen un predomini absolut.

-I l'Estatut?
-En els propers dies ens jugam molt i la por que tenim alguns és que no ens tornin a enredar. A la nostra generació ens van enredar amb una Constitució, amb un retorn del president Tarradellas, amb un Estatut retallat... i de victòria en victòria hem arribat a la derrota final, que és el que tenim ara: una autonomia minsa, que ens fa retrocedir econòmicament. Ara, les forces polítiques catalanes no poden enganar la gent, perquè em temo que es veuran obligades a acceptar un Estatut absolutament retallat.

-En l'article que heu escrit pel llibre «Països Catalans, en plural» proposau que els nacionalistes balears concentrin forces al voltant del PSM.

-El que dic és que hi ha un eix històric que representa el PSM i avui no és l'època de fer experiments, noves forces polítiques. Amb tot el respecte cap a ERC, crec que seria bo que aquí el nacionalisme es presentàs unit. El pal de paller ha de ser el PSM però el paller necessita molta palla. Han d'anar junts perquè, desgraciadament, al País Valencià i a les Illes hi ha una situació molt difícil, que requereix grans dosis de patriotisme. Això no és el Principat. El Principat els ha d'ajudar sense interferències. No es tracta de venir a fer terra de conquesta sinó de donar suport als teus germans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.