algo de nubes
  • Màx: 17.52°
  • Mín: 12.03°
17°

«Orgullosos que confiïn en nosaltres»

El comandant general de les Balears celebra durant la Pasqua Militar que soldats illencs vagin a Bòsnia


El comandant general de les Balears, José Emilio Roldán, assegurà ahir que se sentia orgullós de la confiança dipositada en la Comandància de les Balears per acomplir una missió a Bòsnia. «És un orgull que el comandament de l'Exèrcit hagi confiat en nosaltres i en la nostra capacitat per realitzar aquesta important missió de contribuir a refermar un ambient segur per a la convivència i la reconstrucció d'una zona castigada per anys i anys de guerra», afirmà.

El comandant general va realitzar aquestes declaracions durant la celebració de la Pasqua Militar al palau de l'Almudaina, una commemoració en la qual es va lliurar la Medalla de les Nacions Unides al coronel Carlos Alemán per la seva feina durant un any en missions de pau al Burundi, com també la Creu del Mèrit Militar amb distintiu blanc per al director del Col·legi Sant Josep Obrer, Joan Ramon Reus.

Diversos comandaments militars foren distingits amb l'Orde de Sant Ermenegild, com el tinent coronel José Miguel Albarracín, que en rebé la placa. Per primera vegada en la història d'aquest acte a les Balears, dos avions i dos helicòpters Puma s'hi afegiren sobrevolant el palau de l'Almudaina durant la festa.

En la seva al·locució, a més de la pròxima missió a Bòsnia, José Emilio Roldán es referí també a les accions que l'Exèrcit desenvolupa a l'exterior: a l'Afganistan -on també hi ha soldats de les Balears-, el Pakistan, Kosovo, Haití, Indonèsia, el Sudan, el Congo, el Burundi o Etiòpia, a més de la col·laboració en la vigilància de les tanques a Ceuta i a Melilla.

El comandant general apel·là a la transformació que experimenta l'activitat de l'Exèrcit, amb una visió «més oberta» de les missions que duen a terme les Forces Armades en un àmbit d'«interdependència» entre els estats com a resposta als nous reptes que han sorgit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.