muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.12°

Els centres d'acollida dels sense sostre amplien l'horari a causa del fred

S'Institut activa l'alarma 2 perquè cap indigent no vulgui quedar al carrer


S'Institut de Serveis Socials de Mallorca ha activat el nivell 2 d'alarma als centres d'acollida de gent sense sostre, per evitar que ningú quedi al carrer de manera involuntària durant el temporal de fred i de pluges que aquests dies afecta les Balears. De fet, el nivell esmentat obliga a tenir les portes obertes les 24 hores del dia.

Així ho confirmaren ahir fonts autoritzades de S'Institut i de la Fundació la Sapiència, que gestiona la Casa de Família, un dels centres d'acollida en la xarxa de la institució insular.

En representació de la Fundació la Sapiència, Antoni Garau informà que «a causa del temporal de fred, la setmana passada teníem entre 12 i 14 llits buits a la Casa de Família i aquesta setmana només n'hi tenim quatre». De la mateixa manera, si bé el dispositiu que s'ha activat és el número 2, explicà que «ens han avisat perquè ens preparem per si és necessari passar al nivell màxim, el 3, que consisteix gairebé a obligar tothom a abandonar el carrer -amb l'ajuda de la Policia-». Així i tot, «no sempre s'aconsegueix convèncer tothom perquè vingui a dormir i de fet, l'any passat, de 70 persones amb qui parlàrem, just devers 25 acceptaren entrar als refugis».

Els efectes dels darrers temporals registrats a les Balears han estat, per exemple, les gelades de la setmana passada. Quant a aquesta, se n'han de remarcar les precipitacions, els vents forts i temperatures màximes que alguns dies no han arribat a 10 graus en el cas de Palma. Així mateix, tot i que avui i demà s'espera una pujada dels termòmetres i de la cota de neu fins a 1.100 metres, l'Institut Nacional de Meteorologia ha anunciat un nou empitjorament de la situació a partir de diumenge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.