muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
21°

Turisme presenta les mesures per garantir la qualitat del tot inclòs

Es preveu una campanya d'inspecció específica coordinada amb Salut

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, anuncià les mesures que preveu posar en marxa per pal·liar els efectes de la implantació del tot inclòs a les Balears i per garantir-ne la qualitat.

El conseller assegurà que s'intenta respondre a la preocupació generada per aquesta modalitat, amb un augment de les inspeccions i amb la creació d'un observatori turístic, entre altres mesures. Flaquer també es referí ahir a les crítiques del diputat socialista Celestí Alomar, de qui assegurà que s'aferra al tot inclòs «com a instrument de lluita política».

Les iniciatives programades recullen tant les recomanacions de la comissió d'experts com les sorgides de la moció parlamentària presentada el desembre pel PSIB, i aprovada per tota la Cambra.

La primera actuació és una campanya d'inspecció específica coordinada amb la Conselleria de Salut i Consum. En aquest sentit, el director general d'Ordenació i Planificació Turística, Josep Aloy, informà que enguany ja s'han obert 17 actes en relació amb apartaments que oferien el tot inclòs.

Així mateix, es preveu la creació d'un observatori turístic, que tindrà la funció de comprovar l'evolució i les tendències de la demanda, i de servir d'instrument a l'empresariat a l'hora de conèixer els gusts dels consumidors, per poder orientar així els seus productes i negocis.

En el camp de la lesgislació, Flaquer afegí que es desenvoluparà la Llei general turística a través d'un decret que establirà mecanismes per garantir el dret d'informació del visitant. Es tracta que les reclamacions d'aquest siguin «àgils i eficaces», a fi de protegir-lo al màxim com a consumidor. D'altra banda, es crearà una certificació específica de qualitat per al tot inclòs.

Tot i que el conseller demanà que no es «demonitzi» aquesta pràctica, s'exigirà als touroperadors que en totes les campanyes conjuntes amb l'Ibatur no n'hi incloguin cap classe de promoció i que apostin per la diversificació i per la potenciació de la destinació en si.

En el mateix camp de la promoció, s'hi preveu una línia específica orientada a l'oferta complementària per donar suport a aquest subsector, que Flaquer considerà dels més afectats.

Per acabar, es referí al tot inclòs com un tipus d'explotació hotelera al qual s'hagué de recórrer en un moment de «debilitat extrema» de la indústria turística. I també que, «ben dimensionada», una oferta que s'hi basi resulta necessària per a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.