algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

El sistema educatiu balear enguany ja supera els 180.000 alumnes

El 90% del creixement es deu a l'arribada d'immigrants estrangers

El sistema educatiu escolar ha superat enguany, durant el curs 2005/2006, els 180.000 alumnes (enfront dels devers 177.000 de l'any passat), segons va avançar ahir el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch. Aquesta xifra s'ha donat gràcies, sobretot, a la contínua arribada d'immigrants estrangers. De fet, el 90 per cent del creixement d'alumnes durant el 2004 es va deure a la matriculació de gent que ha nascut fora de l'Estat espanyol. Precisament, dels prop de 180.000 alumnes matriculats enguany, «més de 20.000 són estrangers», segons el director general de Planificació i Centres.

Bosch i el seu equip varen comentar aquestes dades ahir durant la presentació de l'edició d'un aplec de l'estadística educativa no universitària de les Balears amb les dades dels cursos del 2003/2004 i 2004/2005, i prèviament a la celebració d'un brindis pel nou any que va oferir el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol.

Bosch va reconèixer que el creixement que s'està registrant en el nombre d'alumnes durant els darrers mesos «ha superat les previsions» i que, de fet, la Conselleria d'Educació i Cultura «haurà d'ampliar alguns centres actuals i fer nous centres no prevists» per respondre a aquest augment d'alumnat.

A pesar que les dades facilitades ahir per Bosch són generals -inclouen tots els estudis no universitaris i no tan sols l'ensenyament obligatori-, el director general va informar que el principal creixement del nombre d'alumnes s'ha donat «sobretot en infantil i primària».

En aquest sentit, Bosch va afirmar que el creixement en el nombre d'alumnes l'està obligant «a revisar el mapa escolar, ja que hem hagut de crear i ampliar nous centres que no estaven prevists en aquest instrument». El director general de Planificació i Centres va recordar que a pesar que l'augment d'alumnes ha superat les previsions, la creació de noves infraestructures s'està realitzant «a un ritme mai conegut». De fet, Bosch va indicar que «durant l'any passat hem inaugurat vuit centres».

Al marge de l'esforç en infraestructures, el director general de Planificació i Centres també va ressaltar la necessitat d'incorporar nous professors per contenir les ràtios ideals de docents per alumne, que en alguns centres està en 28 professionals per deixeble.

Un altre aspecte que va voler destacar Bosch de l'evolució de les dades durant els darrers cursos és que «davant el decreixement d'alumnes d'ESO, creix el nombre d'alumnes de les escoles d'adults (ESPA)». És a dir, segons el director general de Planificació i Centres, «estam aconseguint que alumnes que no acaben l'ESO o no comencen el batxillerat perquè per ventura han trobat una feina, tornin a continuar els estudis». Tanmateix, Bosch va reconèixer que «no aconseguim que tots tornin a estudiar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.