algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

«Em vaig estavellar amb el camió perquè un cotxe se'm llançà a sobre a posta»

El xofer que bolcà a l'autopista de l'Arenal és un immigrant que ha quedat paraplègic

104042

Jorge Ricardo continua ingressat i pateix lesions irreversibles a la columna.

E.L.V.

«Vaig venir a Mallorca per poder treballar i tenir una vida millor i ara em trob paraplègic». Jorge Ricardo Pávez Urzúa està enfonsat. Té dona i dos fills, la més petita de set mesos, i no sap com els traurà endavant. La seva vida canvià de sobte dilluns, quan un conductor «picat» se li tirà a damunt a l'autopista de l'Arenal i provocà que el seu camió formigonera bolcàs.

L'immigrant xilè arribà a l'Illa el 2001. Després ho va fer la seva esposa i la seva filla. La petita de la família va néixer la primavera passada.

El camioner, de 33 anys, treballava per a un empresari autònom i dilluns cobria una baixa d'un xofer a Cémex, l'empresa cimentera. «Vaig carregar nou metres cúbics de formigó al polígon de Son Castelló i havia de portar-los a un hotel pròxim a Cala Pi. Vaig agafar la via de cintura i quan passava per davall el pont de la rotonda de Can Blau em vaig adonar que tenia darrere del camió un Renault Megane que em feia llums», explicà ahir a aquest diari des de la seva habitació de Son Dureta. El cotxe, model antic i de color blau fosc o verd, circulava de forma agressiva i volia avançar la formigonera. «Jo no podia passar al carril lent perquè hi havia altres cotxes i quan vaig entrar al revolt per enfilar l'autopista vaig poder canviar a la fi. De sobte el cotxe em passà a tota velocitat, se'm posà davant i em frenà», afegí.

Jorge Ricardo va donar un cop de volant a l'esquerra, perdé el control i s'estavellà contra el mur de formigó que separa els dos carrils de l'autopista. No duia posat el cinturó de seguretat -que tanmateix no és obligatori per a camioners- i quan bolcà fou sacsejat violentament a l'interior de la cabina.

La seva columna vertebral fou la que es va emportar la pitjor part: «Em vaig trencar dues vèrtebres i els metges m'han dit que no tornaré a caminar. He quedat paraplègic». A més, l'immigrant xilè sofreix una fissura en un pulmó. El seu estat anímic, lògicament, tampoc no és pròsper.

El subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil, mentrestant, continua amb la investigació per aclarir les circumstàncies de l'accident i identificar l'altre conductor.

La víctima no recorda moltes dades, però no es descarta que hi hagi testimonis o que alguna càmera gravàs part de la seqüència de l'accident. «Faig una crida desesperada perquè les persones que puguin tenir informació d'aquell cotxe telefonin a la Guàrdia Civil», implorà el jove conductor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.