algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El PSIB acusa Matas de «destruir el paisatge» i «vendre les Balears»

Antich confia que el 2006 sigui l'any del finançament autonòmic


El PSIB-PSOE acusà ahir el president balear, Jaume Matas, de «vendre» les Illes Balears «a unes quantes empreses de fora» i de «crear riquesa a costa de la destrucció del paisatge».

Aquestes varen ser dues de les crítiques realitzades pel secretari general dels socialistes, Francesc Antich, i la portaveu parlamentària, Francina Armengol, durant una roda de premsa per fer balanç de la gestió del Govern al 2005.

Armengol subratllà que Matas estava impulsant un «desenvolupament insostenible» que, «a més d'anar contra el territori», havia generat «la hipoteca de les finances» de la Comunitat Autònoma.

Tanmateix, la representant del PSIB assegurà que el Consolat ha permès que «unes companyies de fora s'hagin emportat els contractes de les obres públiques».

Incògnites
Després de criticar la política de «mans foradades» de l'Executiu Matas, Armengol va esmentar una sèrie d'incògnites que encara estan sense aclarir, en referència al futur de l'autotaxa, a la manera que es tractarà la proliferació del «tot inclòs» o al paper que jugarà el Govern en la reconversió d'hotels en habitatges.

La també secretària general del PSOE de Mallorca es demanà què passarà amb els treballadors que ara estan realitzant l'obra pública impulsada per l'Administració autonòmica.

En el seu particular balanç del 2005, Armengol aprofità per recordar el cas de transfuguisme viscut a l'Ajuntament de Calvià o el de les «bosses del Dijous Bo».

Per la seva banda, Antich advertí que el 2006 ha de ser l'any del finançament, «un tema que no hauria de provocar gaire confrontació política». En aquest sentit, afirmà que «si Matas planta cara als vertaders problemes de Balears, nosaltres li donarem suport per aconseguir un millor finançament autonòmic».

El secretari general dels socialistes illencs va dedicar unes paraules a l'Estatut d'Autonomia de Balears i assegurà que el seu partit té les mans esteses per arribar a un acord per a la seva aprovació.

Això sí, sobre les qüestions esmentades, demanà a Jaume Matas que dugui a terme una feina «seriosa», que aclareixi els seus posicionaments i «que no mossegui la mà d'aquells que li ofereixen col·laboració».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.