cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
18°

Antich vincula la rebaixa dels doblers de Madrid al conflicte de carreteres

El PSOE esmenarà els pressuposts de l'Estat en demanda d'inversions per a Balears

67056
Antich ha promès que esmenarà els pressuposts perquè Madrid enviï més doblers a Balears.


El secretari general del PSIB-PSOE i diputat al Congrés, Francesc Antich, assenyalà ahir que una de les principals causes de la retallada d'inversions estatals cap a les Illes «és el duel que el Govern balear ha volgut mantenir amb l'Executiu central en matèria de carreteres».

El líder socialista calcula que l'actitud del president Matas i el seu equip «ha fet impossible la signatura d'un nou conveni viari» i això «ha impedit que en el 2006 arribin a l'Arxipèlag 40 milions d'euros més».

De totes maneres, Antich valorà positivament l'avantprojecte de Pressuposts generals de l'Estat per a l'exercici que ve i assegurà que les aportacions de Madrid són més elevades del que refecteixen les partides dels ministeris. En aquest sentit, recordà que també s'han de tenir en compte inversions indirectes, com ara l'augment (al 45 per cent) dels descomptes aeris i marítims; el finançament de diferents convenis en serveis socials o la partida del plus d'insularitat.

A més, l'expresident del Govern balear anuncià que el grup del PSOE a les Corts esmenarà els pressuposts generals per millorar la injecció econòmica cap a les Illes. Les esmenes no estan perfilades, però segurament inclouran partides per a l'impuls del ferrocarril, entre d'altres.

Per la seva part, la diputada del PP per Baleares al Congrés, Maria Salom, denucnià que Balears és l'autonomia que menys doblers rebrà per habitant, 57 euros. Molt per davall de Canàries, per exemple, que rebrà 108 euros per ciutadà.

A més, Salom advertí que el litigi sobre carreteres no pot justificar el descens de les inversions de l'Estat, ja que «en els pressuposts del 2005 ja es preveia una partida de 8'1 milions per a infraestructures viàries, una xifra que també apareix en les comptes de l'any que ve».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.