algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Madrid estudiarà canvis perquè Balears rebi més ajuts en turisme

Flaquer mantingué una reunió amb els responsables del Ministeri

E.D./E.P.Palma.
El secretari general de Turisme, Raimón Martínez Fraile, es comprometé a estudiar la modificació dels requisits de convocatòria dels FOMIT, Fons per a la Modernització de les Infraestructures Turístiques, per al 2006 amb l'objectiu que alguns dels projectes de renovació de municipis turístics de les Balears es puguin acollir a aquestes ajudes.

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, i el director general d'Ordenació i Planificació turística, Josep Aloy, es reuniren ahir a Madrid amb Fraile amb la intenció d'aconseguir que aquests canvis permetin l'accés als fons per dur a terme el Pla de modernització de la Platja de Palma.

Els FOMIT els atorga el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç amb l'objectiu de donar suport financer als plans de renovació i modernització integral de destinacions turístiques madures. Es destinen als municipis de fins a 100.000 habitants, xifra que Palma supera, i motiu pel qual no hi té accés. Aloy assenyalà que no «té cap sentit» que una destinació madura com és el cas de la Platja de Palma en quedi exclosa pel simple fet de tenir una població superior a la requerida. A més, destacà que el projecte té una inversió privada molt superior al 30 per cent, requerida pels fons.

El director general considerà que Fraile s'havia mostrat «poc receptiu» i, malgrat de «no perdre l'esperança», afirmà que veia difícil que les seves peticions es facin efectives.

Flaquer informà que en la darrera reunió de l'executiva del consorci de la Platja de Palma, en el qual estan inclosos Ajuntament, Consell i Delegació de Govern, es plantejà i aprovà per unanimitat la proposta de destinar part d'aquests fons al projetce de rehabilitació. El consorci compta amb un pressupost de més de 2'6 milions d'euros fins al 2006, dels quals un milió van ser aportats pel Govern central, un altre milió per l'Executiu autonòmic i 660.000 euros per les distintes administracions locals. Aloy informà que a través dels FOMIT es podrien demanar 6 milions, el màxim que es permet a cada municipi. El total d'aquests fons de l'Estat puja a 107 milions.

Flaquer també anuncià que plantejarà la proposta de canviar la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) a la Conferència Sectorial de Turisme. Considerà que és el fòrum ideal per proposar solucions al buit legal que pateix l'oferta residencial turística, ja que és un tema que no només afecta Balears, sinó també altres comunitats autònomes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.