nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

La UIB imparteix per primer cop 38 assignatures en anglès aquest curs

Els estudiants de Filologia Anglesa en seran els principals beneficiats


El nou curs 2005-2006 la Universitat de les Illes Balears ha decidit introduir una novetat important: 38 de les seves assignatures es faran en anglès. Això no vol dir que es deixin d'oferir aquestes mateixes càtedres en català o castellà com fins ara, només significa que els estudiants que ho desitgin podran triar realitzar part de la seva formació en l'idioma estranger.

De les 38 classes, la gran majoria són de la carrera de Filologia Anglesa, però també n'hi ha que no ho són, com la de Biologia Marina o la de Dret Internacional. Tal volta pot semblar que el projecte és un poc sobtat, però s'ha duit a terme una vegada analitzat el creixent nombre d'estudiants de les illes que, any rere any, decideixen seguir els seus estudis en altres països del món.

En el curs 2004-2005, 180 alumnes de la UIB s'apuntaren a algun programa d'intercanvi per passar cert temps a una universitat de l'estranger. En el present curs, les xifres ja són de 302. A més dels estudiants illencs que decideixen viatjar a altres països per prosseguir les seves carreres, també ha anat augmentant el nombre d'alumnes estrangers que han vengut a la UIB. Si en el curs passat aquests foren 148, en el de 2005-2006 són 157. Tenint en compte les xifres, ahir la UIB donà la benvinguda a tots els alumnes d'altres països que han vengut a estudiar a les seves aules. Es tracta, sobretot, d'alemanys, francesos i italians, però també n'hi ha de russos, polonesos i irlandesos, entre molts altres. Quant als estudis, els que tenen fama de tenir major mobilitat són els de turisme, les filologies i educació.

A la benvinguda hi assistiren el rector de la Universitat, Avel·lí Blasco; el director general d'Universitat del Govern, Climent Ramis; la vicerectora de Relacions Exteriors de la UIB, Francesca Salvà, i la directora del Servei de Relacions Internacionals, Esther Garcia. Tots quatre es mostraren molt satisfets amb el nombre de places cobertes i, fins i tot, agraïren als estudiants estrangers, en anglès, la seva desició de venir a la Universitat de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.