algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Les carreteres de la zona nord són un autèntic laberint de senyals

Les vies d'Inca, sa Pobla, Pollença i Alcúdia suporten grans obres

J.M./M.M.Comarca.
La construcció de l'autovia Inca-sa Pobla, l'ampliació de la carretera fins a Alcúdia, la construcció de la ronda sud d'Inca i la construcció d'una nova rotonda a Pollença han omplit les vies de la zona nord d'excavacions i obres i han deixat a la vista un nou paisatge on ja s'intueix l'impacte que tendran les «obres estrella» finançades pel Govern i el Consell.

Un nou escenari que durant l'estiu ha provocat embossos i més d'una confusió davant del nou panorama entre els conductors de la zona i, especialment, entre els turistes i visitants mallorquins.

Així, arribar a Inca des de Sineu suposa per a un conductor haver de travessar diverses voltes provisionals per damunt del que serà la futura ronda sud, que s'inaugurarà el mes d'octubre, segons les darreres previsions de la Conselleria d'Obres Públiques, després d'alguns endarreriments. La pronunciada pendent del tram, a l'alçada del futur hospital d'Inca, unida a les voltes, endarrereix la velocitat dels vehicles pesats. La conducció per carreteres plenes de cartells grocs i obres continua en direcció a sa Pobla. En el primer desviament provisional a la localitat hi ha un altre punt negre. Els conductors que surten de sa Pobla en direcció a Inca han de col·locar-se en un carril d'incorporació massa estret i amb molt poca visibilitat en entrar a la volta. Aquest desviament ha obligat durant tot l'estiu que els cotxes procedents de sa Pobla hagin hagut d'esperar a la pendent, en ser l'única via d'accés des de la carretera Inca-Alcúdia.

Un quilòmetre més endavant hi ha un altre punt conflictiu, el desviament cap a Pollença. Pocs metres més enllà, la construcció del final de l'autopista, amb una gran rotonda elevada, ha obligat a instal·lar una rotonda provisional amb les direccions de sa Pobla, Pollença i Alcúdia molt poc senyalitzades, una situació que s'agreuja durant la nit en no estar il·luminada.

L'obscuritat dificulta també la conducció per al tram que va de sa Pobla a Alcúdia, on s'estan fent les obres d'ampliació i millora d'aquesta carretera.

Ja a Pollença, la construcció d'una rotonda que desviarà el trànsit cap a la carretera vella d'Alcúdia ha convertit la zona en un «caos» de direccions. Amb aquesta obra el Consell vol millorar la seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.