muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
20°

Catalunya i Balears reclamen a Madrid més autonomia fiscal

Volen que el sistema de finançament atorgui a les CA més capacitat de decisió

83864

Castells i Ramis d'Ayreflor (segon i tercer per l'esquerra), ahir al Parc Bit.

R.G./E.P. Palma.
Balears i Catalunya coincideixen a reclamar un futur model de finançament que atorgui a ambdues comunitats una major autonomia fiscal. D'aquesta manera, podrien incrementar els seus ingressos.

Aquesta és una de les conclusions que es poden extreure de la reunió que mantingueren dijous vespre a Palma el conseller balear d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluís Ramis d'Ayreflor, i el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells.

Ramis va destacar les «coincidències» existents entre el nou model de finançament presentat pel tripartit català amb el que defensa el Govern balear, segons el qual ambdós executius demanen al Govern de Rodríguez Zapatero més capacitat de decisió i més recursos financers.

Ambdues propostes defensen la necessitat de crear agències tributàries pròpies i consorciades amb l'Estat i l'increment de la capacitat normativa sobre els imposts compartits per l'IRPF, l'IVA i els Imposts Especials. Segons va detallar el Govern en un comunicat, Ramis d'Ayreflor també comparteix amb la Generalitat que el futur sistema hauria de tenir en compte l'esforç fiscal de les comunitats autònomes i l'establiment de mecanismes per a la revisió del dèficit.

Castells i el seu homònim balear es trobaren aprofitant que el polític català visità les Illes Balears per participar en les segones Jornades sobre Qüestions Actuals de la Gestió Econòmica de les Administracions Públiques de Balears, que va tenir lloc ahir al Parc Bit. Ambdós consellers van analitzar els punts de coincidència en el nou model de finançament autonòmic de cara a una futura negociació d'aquesta qüestió als grups de treball que convocarà el Govern central a partir del 2007.

En la seva conferència, Antoni Castells va recordar que la proposta realitzada a l'Executiu de Rodríguez Zapatero s'inspira en el model federal de finançament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.