cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.25°
10°

El judici pel crim d'Stefie s'ajorna i una comissió alemanya vendrà a l'Illa

Fiscals i policies del país recolliran proves per presentar al procés

El judici pel crim d'Stefie Rüggeberg, l'adolescent el cadàver de la qual va aparèixer el setembre de l'any 2002 en una finca de s'Arenal de Llucmajor, s'ha ajornat fins al proper mes de gener. Una comissió judicial alemanya viatjarà en breu a Mallorca amb l'objectiu de recollir noves proves.

El judici que es du a terme a Alemanya contra Thorsten T. per l'assassinat d'Stefie Rüggeberg, comès el juliol de 2002 a s'Arenal de Llucmajor, no tindrà lloc a començaments d'octubre tal com estava previst. Una comissió alemanya, formada per fiscals i policies, es desplaçarà en breu fins a Mallorca i recollirà unes proves que seran utilitzades en el procés que es durà a terme a la ciutat de Wuppertal.

El fiscal imputa a Thosrten T., de 42 anys d'edat, un delicte d'assassinat i considera que va actuar amb premeditació. El ciutadà alemany, per la seva banda, reconeix que va matar la menor de 15 anys a la seva casa ubicada al carrer Sant Bartolomé, a s'Arenal, encara que sosté que ho va fer de manera accidental.

Els dos protagonistes del procés, la víctima i el botxí compartien el mateix habitatge. La mare d'Stefie va fer amistat amb Thorsten i va decidir llogar-li una habitació, molt a prop de la de l'adolescent.

La menor, a finals de juliol de 2002, va acudir a una festa juvenil i va tornar a casa de nit. El compatriota l'esperava i segons l'acusació va intentar dormir-la amb cloroform, per després abusar d'ella. Stefie es va resistir i després va ser assassinada.

Per Thorsten es va tractar d'un «accident», ja que va haver de propinar-li un bufetada perquè era ella la que se li estava insinuant. El fiscal opina que aquesta versió no té sentit i creu que en va abusar després d'anestesiar-la. El processat té antecedents per delictes sexuals, ja que va violar a Berlín una excompanya sentimental utilitzant una porra elèctrica.

El cadàver de l'adolescent va ser trobat el setembre de 2002 en una finca de Son Verí Dalt i Thorsten, sospitosament, va fugir de l'illa tres dies després. Mesos després va ser arrestat al seu país, per no tornar un cotxe de lloguer, i se'l va processar per estafa, robatori i l'esmentada agressió sexual de Berlín. Li van caure dos anys i a començaments de l'est va sortir en llibertat.

Tanmateix, la Polizei li tenia preparada una trampa. Thorsten va picar i va confessar alguns detalls que, en cas de ser innocent, no podia saber. Així va ser caçat per segona vegada. I ara gairebé tot està llest perquè sigui jutjat a Wuppertal. En el procés està previst que alguns dels guàrdies civils que van participar en la investigació a Mallorca donin el seu testimoni.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.