cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Jutjat un home acusat d'abusar tres vegades de la seva filla d'onze anys

Els fets tingueren lloc a Palma el 1999 i foren denunciats el 2004

Un home de 40 anys fou jutjat ahir a l'Audiència Provincial acusat d'abusar sexualment de la seva filla d'11 anys en tres ocasions i d'intentar-ho almenys dues vegades més. L'acusat mostrà ahir el seu penediment durant el judici i afirmà que les relacions «havien estat consentides».

Els fets tingueren lloc a Palma el 1999. Pel que sembla, l'acusat tenia pel·lícules d'animació japoneses pornogràfiques i li proposà veure-les, encara que la menor negà aquest extrem. Segons el fiscal, dos dels abusos tingueren lloc al dormitori i un altre a al sala. El pare li proposà relacions i la menor acceptà, segons les acusacions, «a causa de la seva curta edat i de la por reverencial al seu pare».

Després de dos anys, l'acusat aprofità que la petita estava sola a casa per proposar-li de nou mantenir relacions, encara que ella s'hi negà amb fermesa.

En la seva declaració, la jove es mostrà molt tensa en recordar el succeït. També explicà que no es negà a mantenir relacions, encara que «va plorar d'impotència». Malgrat el fet que els fets tingueren lloc fa 6 anys, s'animà a denunciar-ho l'octubre de 2004, quan ho contà al seu company i aquest l'animà a emprendre mesures legals.

La mare de la menor, que està separada de l'acusat des d'abans dels fets, comentà que mai no notà res estrany en la filla, encara que les seves notes al col·legi empitjoraren.

El fiscal demana fins a 30 anys de presó per a l'acusat, encara que també ha presentat un escrit alternatiu en què demana 8 anys de presó, ja que considera que els fets podrien tractar-se de delicte d'abús continuat, i que les dues temptatives podrien no ser-ho, en apreciar que només hi hagué proposicions per mantenir relacions sexuals. L'acusació particular demana 37 anys de presó i 100.000 euros.

L'advocat de la defensa, Miquel Àngel Cardell, sol·licita 2 anys en apreciar fins a quatre atenunantes: alcoholisme, reparació parcial del delicte, delacions indegudes i analògica de confessió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.