nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

El PSIB insta el Govern balear i l'Ajuntament que financin la gratuïtat dels llibres de text

La diputada Alberdi acusa Educació de «no fer res» per ajudar les famílies a escometre les despeses


Definitivament, el PSIB-PSOE ha decidit fer de la gratuïtat dels llibres de text una de les seves banderes.

El grup parlamentari socialista i el grup municipal del partit a l'Ajuntament de Palma presentaran una sèrie de propostes perquè l'Executiu balear i Cort es comprometin a finançar la despesa que suposa cada any la compra de l'esmentat material escolar.

En opinió de la diputada Rosamaria Alberdi, actualment la Conselleria d'Educació «no està fent res» per ajudar les famílies a fer front a l'inici del curs escolar. Alberdi calculà que cada al·lot genera una despesa d'entre 100 i 250 euros, segons el curs que comenci.

La portaveu parlamentària socialista en matèria d'educació també recordà que el Govern balear «està incomplint» un acord de la Cambra de novembre del 2003, segons el qual es comprometia a arbitrar les mesures necessàries per assolir l'esmentada gratuïtat.

El PSIB adverteix que la batlessa de Palma, Catalina Cirer, també està incomplint un compromís similar adoptat en un ple del Consistori de la ciutat. En aquest sentit, la regidora Cristina Ferrer comentà que serà la tercera vegada que el seu partit presenta aquesta iniciativa. La gratuïtat de l'educació està prevista per la Constitució espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.