algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Flors i carrosses omplen el poble en honor a frai Juníper Serra

Els veïns assistiren a la tradicional desfilada i a l'ofrena floral a la plaça dedicada al beat

A.B/J.S.Petra.
Els veïns de Petra assistiren ahir horabaixa a la tradicional desfilada de carrosses en honor a Fra Juníper Serra. Els carrers s'engalanaren amb cossiols, senyeres i domassos que lluïen la imatge del beat.

Aquest acte s'emmarca dins la setmana dedicada al Pare Serra, que cada any se celebra el tercer diumenge de setembre i que està organitzada per la parròquia i el convent. Curiosament, la diada de Fra Juníper Serra és dia 26 d'agost, però s'ha traslladat ja que molts de veïns passen les seves vacances fora del poble. Aquest és un acte que compta amb la col·laboració dels veïns, els quals per barriades creen la seva pròpia carrossa. Tot i que enguany l'amenaça de pluja era constant, l'acte no va quedar deslluït en cap moment.

La temàtica de les carrosses sempre està relacionada amb el beat petrer o amb la pagesia. Aquest any es va poder veure la cambra de Juníper Serra, una rèplica del vaixell que el transportà de Mallorca cap a Cadis, una carrossa d'indígenes o una altra d'angelets. La desfilada va anar acompanyada de la banda de música de Petra i de xeremiers, que es passejaren amb les carrosses pels carrers més cèntrics de la localitat.

Seguidament, a la plaça Fra Juníper Serra, va tenir lloc la tradicional ofrena floral en honor al religiós petrer. Petits i grans dipositaren flors. Després, davant la rectoria, es va celebrar un àpat, en el qual estava convidat tot el poble.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.