cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
22°

Els Verds critiquen que el Govern sols inverteixi doblers en passeigs

Rosselló lamenta les actuacions de Medi Ambient a les zones humides

M.M.Comarca.
La diputada d'Els Verds Margalida Rosselló considera que les actuacions que la Conselleria de Medi Ambient té previstes a les zones humides de Pollença i Alcúdia responen únicament a demandes d'hotelers i que no milloraran l'ecosistema d'aquests espais. «Medi Ambient té previst invertir a la Gola, a Pollença, 528.565 euros. Es tracta d'un projecte per fer passarel·les i passeigs perquè els turistes puguin anar-hi per damunt. D'aquest pressupost es gasten només en fusta 228.000 euros i, en canvi, no inverteixen res en el que és la recuperació de l'ecosistema de la Gola. És lamentable», diu.

Rosselló denuncia que la Conselleria tingui previstes inversions també a la zona humida pròxima a Las Gaviotas, al Port d'Alcúdia, sense fer tampoc cap anàlisi mediambiental prèvia. «La Gola i les zones humides requereixen un manteniment i una regeneració i el que fan és invertir en l'embelliment d'aquests espais, que convertiran en simples fons escènics, en lloc de preocupar-se per l'ecosistema», explica.

La exconsellera de Medi Ambient critica també el conveni que van subscriure l'abril d'enguany el Ministeri de Medi Ambient i la Conselleria que preveu una inversió de 120 milions d'euros a tota la Comunitat fins a 2007. «Aquest conveni preveu 78 actuacions al litoral i la majoria són passeigs marítims i regeneracions de platges. No es resolen prioritats ambientals ni s'inverteix a regenerar espècies com les que hi ha a les zones humides», diu.

Rosselló lamenta també les dificultats amb què ha topat a l'hora de trobar informació sobre les inversions previstes a Balears.

El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, per la seva banda, considera que són crítiques desafortunades. «Fa dos anys que som conseller i encara no he inaugurat cap passeig marítim i sí moltes depuradores i molts projectes de recuperació d'espècies com el del voltor negre i d'altres. L'actitud de Margalida Rosselló és lamentable», diu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.