cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

Salut farà un registre de pacients pendents de visita d'especialista

L'avantprojecte del decret de demores recull la creació d'aquesta llista

La Conselleria de Salut està ultimant l'elaboració del projecte del decret de demores, que preveu la creació d'un registre dels pacients pendents de rebre assistència sanitària especialitzada; com també la creació d'un llistat del pacients pendents d'alguna intervenció quirúrgica.

Segons el text de l'avantprojecte, el decret té per objecte l'establiment del termini màxim de resposta en l'atenció sanitària especialitzada programada i no urgent i la regulació de les garanties del pacient en cas d'incompliment del citat termini.

El decret serà d'aplicació a tots els centres sanitaris de la xarxa pública de la Comunitat autònoma i també en els centres hospitalaris amb concert substitutiu. També afectarà les primeres consultes externes programades i no urgents; les primeres proves diagnòstiques o terapèutiques i no urgents i les intervencions quirúrgiques programades i no urgents.

Quedaran excloses de l'àmbit de l'aplicació d'aquest decret de demores les tècniques diagnòstiques i terapèutiques d'infertilitat i fecundació; les consultes externes d'optometria, malaltia de la son, ginecologia (revisió i triatge), els estudis preoperatoris i anestèsia i clínica del dolor.

Pel que fa a cirurgia, queden excloses del decret les intervencions quirúrgiques d'obesitat mòrbida, la cirurgia plàstica i reparadora amb finalitats estètiques o de percepció personal.

Els pacients inscrits en els registres establerts en el decret tindran dret que els procediments qirúrgics es realitzin en el termini màxim de 180 díes; les primeres consultes externes en un termini màxim de 60 dies, igual que la realització de proves o procediments diagnòstics.

Con a mesura de garantia pels pacients, el metge peticionari haurà de lliurar al pacient un document en el qual se l'ha d'informar de la seva inclusió en el registre corresponent i del temps màxim que el malalt haurà d'esperar segons el decret.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.