algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

L'Executiu es nega a comentar l'impost als cotxes de lloguer

La proposta del CRE permetria recaptar entre 45 i 135 milions d'euros

B.P./E.D.Palma.
El conseller d'Economia, Lluis Ramis, no ha volgut valorar la proposta de crear una ecoimpost per als vehicles de lloguer, formulada en un estudi del Centre de Recerca Econòmica de la UIB i Sa Nostra.

Ramis al·legà que no coneixia l'estudi i que tan sols en tenia notícia per allò que havia publicat Diari de Balears. Prèviament, aquest mitjà havia intentat conèixer l'opinió del conseller de Turisme, Joan Flaquer, el qual va afirmar que aquesta tasca corresponia al conseller d'Economia.

Les patronals del sector no havien tengut cap incovenient a expressar la seva oposició, encara que una d'elles deixava la porta oberta a l'acceptació de l'impost quan la conjuntura econòmica milloràs.

El tribut proposat pel Centre de Recerca Econòmica tendria caràcter finalista amb una recaptació destinada a finalitats ambientals. Segons els autors, permetria que entre 45 i 135 milions d'euros anuals entrassin a les arques autonòmiques.

Entre els seus avantatges, hi hauria «l'elevada integrabilitat administrativa, atès que, encara que constitueix un impost de nova creació per part de la comunitat autònoma, no suposa excessius costs de gestió , ja que es pot assimilar a altres imposts com l'IVA».

La finalitat bàsica del nou tribut seria disminuir la congestió de les carreteres illenques, especialment saturades durant l'estiu, i part de la recaptació també serviria per millorar el transport públic. Segons l'estudi, el nou ecoimpost afectaria principalment el turisme residencial, amb elevat poder econòmic i bon nivell cultural.

El Govern actual deregogà l'ecotaxa implantada per l'Executiu del Pacte. Tot i que sempre ha negat que cercàs una alternativa per substitutir-la, implantà la «targeta verda» que, de moment, no ha tengut gaire èxit. Pel que fa a la taxa del CRE, ni tan sols ha contestat amb l'habitual negativa a crear nous tributs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.