nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.37°
11°

Una fira medieval passada per aigua

Artesania i oficis tradicionals de les Illes varen compartir el seu protagonisme amb els paraigües

A.B/J.S. Santanyí.
La pluja robà ahir protagonisme a la Fira Medieval de Santanyí. Però malgrat la intensa aigua que caigué durant quasi tot el dia, veïns i visitants no es van voler perdre l'encant d'allò tradicional i, sota el paraigües, assistiren a la convocatòria organitzada per l'Ajuntament de la localitat, juntament amb la Conselleria de Comerç del Govern, que proposava un interessant viatge al passat.

La Plaça Major de Santanyí i els seus voltants s'ompliren de sabors i aromes tradicionals. Es va reviure l'època medieval i es va poder seguir en directe l'art dels mestres artesans de les Illes. Vestits amb les indumentàries adients per a l'ocasió, devers 30 expositors mostraven bijuteria, gastronomia o calçat entre altres manualitats.

Coberts amb plàstics i teles s'intentava afrontar amb bona cara el mal temps. Sovint se sentien comentaris com: «Quina llàstima que plogui!», «La fira és tan atractiva!». Aquesta és la tercera edició i es convoca cada dos anys. Des de l'Ajuntament explicaren que va néixer amb la intenció d'oferir als veïns una mostra de com era Santanyí fa més de 700 anys alhora que captar turistes amb noves alternatives.

Per mor de la pluja no es va comptar amb tots els expositors, al voltant d'una quarentena, que s'havien previst inicialment. Però, així i tot, foren molts els que s'enfrontaren al mal temps i gaudiren de les delícies que s'oferien: formatges i sobrassades artesanals, mel o xocolata tradicional fet a la manera antiga.

El batle de Santanyí, Miquel Vidal, digué que «als veïns els encanten aquests actes i malgrat la pluja hi ha hagut bastanta participació». Els xeremiers animaren la fira tot el dia. La fira continua avui amb la mateixa oferta si el temps no ho impideix. Espectacles de cavallers, vol de falcons, animació, tallers de tir amb arc, etc. A les 21.30 hores es calusuraran aquests dos dies festius amb un pasacarrers amb foc i amb jocs malabars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.