nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El col·legi Santa Isabel rep molèsties pel renou del soterrament del tren

La incòmoda situació es perllongarà durant els pròxims mesos

Els alumnes del col·legi públic de Santa Isabel han començat el curs amb una circumstància que mai no oblidaran en la seva vida: l'espectacularitat i el renou que causen les obres del soterrament de les vies del tren d'Inca i de construcció del metro de Palma. Tanmateix, tot i que aquesta experiència sigui una vertadera lliçó urbanística per als estudiants, la directora del centre, Yolanda Muñoz, ha admès que les obres «són una molèstia, la mateixa que pateixen els veïns de la zona». Segons Muñoz, «infants i professors fan tot el possible perquè tot vagi bé i les classes es desenvolupin amb normalitat, però les molèsties influeixen» en el transcurs d'aquestes.

La directora, molt enfeinada aquests dies, explica que «els renous se senten a les aules», tot i que es resigna i afirma que «aquestes molèsties són coses externes» i «no podem fer-hi res». Precisament, durant les darreres setmanes s'han intensificat les protestes dels veïns del tram de les vies que va des de la plaça d'Espanya fins a Jacint Verdaguer. Aquest col·lectiu ha arribat a posar denúncies davant la Policia Local perquè les obres estan incomplint la normativa de renous i es perllonguen, en algunes ocasions, més enllà de les 11.00 hores de la nit.

Tot i això, les molèsties que estan causant les obres no són només renous, sinó que també, segons ha certificat la Policia Local, el soterrament està provocant embussos als voltants del carrer Balmes. Precisament, cada matí, entre les 8.45 i les 9.15 el trànsit s'intensifica fins a nivells extrems i dificulta l'accés al col·legi. De fet, el tram del carrer al qual dóna l'entrada principal del centre està tallat al trànsit, mentre que la plaça de Santa Isabel té totes les condicions per esdevenir cada dia un cul de sac. Davant aquesta situació, molts de pares opten per acompanyar els seus fills a peu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.