algo de nubes
  • Màx: 20.49°
  • Mín: 12.82°
20°

Son Llàtzer posarà en marxa un servei de telemedicina per turistes

Aquest projecte forma part d'un programa pilot, pioner a tot l'Estat

L'hospital de Son Llàtzer de Palma posarà en marxa, a partir del primer trimestre del 2006, un programa pilot de telemedicina per a turistes europeus.

El director general de Planificació i Finançament de la Conselleria de Salut, Josep Corcoll, explicà que aquest nou servei permetrà als metges de l'hospital disposar dels historials mèdics dels pacients estrangers, realitzar consultes amb els metges dels seus països o simplement tenir un coneixement exacte de la medicació que estan prenen, mitjançant un sistema informàtic.

Corcoll féu aquestes declaracions acompanyat del director general dels serveis de Salut d'Eindhoven (Holanda), que assisteix a Palma, a les reunions d'un projecte europeu sobre telemedicina.

El director general assenyalà que Balears participa com un dels principals socis d'aquest projecte, de tres anys de durada, que disposa del suport de la UE, i que està dirigit a millorar i innovar en el tractament de diverses malalties cròniques mitjançant les aplicacions de les noves tecnologies.

El projecte està emmarcat dins la iniciativa de la UE Interreg III i compta amb un pressupost global d'1,3 milions d'euros, i hi participen experts de quatre estats europeus, entre els quals treballen professionals de Balears coordinats per la Direcció General de Planificació i Finançament.

Les primeres reunions dels participants varen tenir lloc a Eindhoven i a Gènova, mentre que ahir finalitzà a Palma la tercera reunió, que ha servit per posar en comú els resultats i les anàlisis regionals sobre el tractament de les malalties més comunes a Europa com són l'EPOC, la diabetis i els problemes cardiovasculars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.