nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Llamazares demana a Zapatero una llei per combatre el transfuguisme

El coordinador general d'IU negociarà inversions estatals per a Balears


«No basta amb una sentència del Tribunal Constitucional que digui que les actes de regidors són propietat dels que les tenen, el Govern central ha de legislar per aclarir aquestes qüestions i combatre el transfuguisme». Ho va dir el coordinador general d'Izquierda Unida (IU), Gaspar Llamazares, durant la seva visita a Palma.

El líder del partit d'esquerra coincideix en la valoració que fan sobre la crisi de Calvià els seus companys a Balears i, en aquest sentit, assegurà que «no podem permetre que el sistema democràtic s'agenolli davant els interessos urbanístics.

En opinió de Llamazares, les presumptes pressions que ha rebut l'edil trànsfuga de Calvià, Joan Thomàs, per part de determinats empresaris suposen una pràctica «que s'està generalitzant a tot Espanya». Per aquest motiu «s'ha d'aprovar una llei que serveixi per dissuadir els trànsfugues», afirmà el també diputat d'IU abans d'advertir que «als trànsfugues no se'ls pot perdonar».

Llamazares va comparèixer en roda de premsa -en companyia del coordinador d'Esquerra Unida de les Illes, Miquel Ramon, i del líder d'Els Verds, Miquel Àngel Llauger - per informar sobre les inversions estatals que IV-IU-ICV reclamaran per Balears a través dels pròxims pressuposts generals.

Les prioritats de la coalició fan referència a l'impuls del tren i del transport públic; el plus d'insularitat; la defensa del litoral de l'Arxipèlag; la demanda de més infraestructures per a l'Administració de Justícia; l'augment de recursos per lluitar contra els accidents de trànsit i una major dotació de la Inspecció de Treball.

Llamazares comentà que aquests pressuposts seran decisius «perquè marcaran la legislatura. Per aquest motiu la seva formació negociarà amb el PSOE perquè siguin uns comptes «socials i mediambientals.

Novament en clau balear, el coordinador manifestà que aposta per la reedició del pacte electoral entre EU, EV, PSM i ERC de cara als comicis autonòmics del 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.