algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Alonso afirma que «la Guàrdia Civil no desobeí les ordres de protegir la casa de Pedro J»

El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, assegurà ahir al Senat que la Guàrdia Civil no desobeí les ordres del delegat del Govern a les Balears de protegir la casa de Pedro J. Ramírez a Mallorca quan irromperen a la piscina annexa diverses persones, entre elles un diputat d'ERC. Alonso respongué en la sessió de control a una pregunta del diputat del PP Josep Seguí, el qual demanà a l'Executiu per les mesures adoptades en relació amb els fets ocorreguts a la residència estiuenca del director del diari El Mundo a la Costa dels Pins, a Son Servera.

Seguí insistí que el delegat del Govern, Ramon Socias, digué que els efectius de la Guàrdia Civil desplegats pels voltants de la casa de Pedro J. Ramírez havien desobeït les seves ordres.

El diputat considerà que, si és veritat, Interior hauria d'haver iniciat un expedient disciplinari contra els efectius desplegats, o que si Socias mentí aquest hauria de ser destituït. El ministre assegurà que el delegat el Govern no digué en cap moment que les seves ordres haguessin estat desobeïdes.

El director d'El Mundo presentà al Tribunal Suprem una querella per violació de domicili, coaccions, manifestació il·legal, lesions i amenaces contra el diputat d'ERC Joan Puig i altres nou persones més que el passat dia 13 d'agost irromperen a la piscina annexa a la seva casa de Mallorca.

La querella es dirigeix també, en aquest cas pel delicte de denegació d'auxili, contra Ramon Socias i contra els guardies civils que acudiren aquell dia al lloc dels fets. El ministre d'Interior relatà ahir al Senat com se succeïren els fets i afirmà que les dificultats del terreny dificultaven una intervenció dels agents i que l'ordre que aquests reberen fou la de garantir la seguretat dels moradores de l'habitatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.