cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

L'anestesista Maeso assegura que tota la causa «està mal instruïda»

L'acusat no respon sobre l'absència de contagis quan era de vacances

L'anestesista Juan Maeso, acusat del contagi d'hepatitis C a 276 pacients en diferents hospitals de València, va assegurar ahir davant del tribunal que el jutja que «tota la causa -que ha requerit set anys i mig d'investigació- ha estat mal instruïda».

Durant la segona sessió del judici, el Ministeri Fiscal va revelar 97 actes hospitalàries que indiquen que Maeso, estant de guàrdia a l'Hospital de la Fe, anestesià afectats a la Casa de la Salut, fet pel qual li va demanar que explicàs al tribunal com va poder dur a terme aquesta «duplicitat d'actuacions» detectades entre 1993 i 1997.

Segons l'acusat, la relació de guàrdies «està equivocada» perquè no té «el do de la ubiqüitat», i alguns dels informes cal·ligràfics realitzats per la Policia que asseguren que firmà diversos informes amb el nom d'un altre doctor també «estan equivocats», fet pel qual, en la seva opinió, «tota la causa està mal instruïda».

El fiscal assegura que el 1993 hi va haver sis ocasions en què Maeso, estant de guàrdia a l'Hospital de la Fe, anestesià un afectat a la Casa de la Salut. El 1994 foren quatre les ocasions, el 1995 se'n varen detectar 11, el 1996 fou 38 casos i el 1997 34 casos de «coincidència».

Algunes d'aquestes guàrdies daten de dies consecutius, i per tant l'acusació pública li demanà que explicàs també com va poder sostenir aquest ritme de feina, a la qual cosa Maeso contestà: «Amb celeritat, que no amb acceleració. Amb rapidesa i fent bé les coses». Això no obstant, apuntà que les «certificacions són de guàrdies cobrades, no de guàrdies reals».

D'altra banda, Maeso eludí contestar la pregunta del fiscal sobre l'absència de contagis quan l'anestesista es trobava de vacances. «M'estim més esperar els resultats de l'informe epidemiològic per contestar aquesta pregunta», subratllà en un primer moment, encara que precisà que a la Casa de la Salut, l'agost els quiròfans «estan tancats». Així mateix, el processat reconegué que va tenir «problemes» quan va treballar a l'Hospital Militar, ja que, en una ocasió va abandonar una guàrdia després de comprovar que l'única pacient que hi havia a l'UCI es trobava estable i havia de ser traslladada. Aquest cas va ser detectat pel cap de guàrdies, si bé l'incident va ser finalment arxivat, explicà davant el tribunal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.