algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Les benzines acumulen una pujada del 25 per cent a les Balears des de principis d'any

Omplir el dipòsit d'un vehicle mitjà costa a les Illes uns 10 euros més que a començaments del 2005

El preu de les benzines 95 i 98 acumulen ja una pujada del 25 per cent a Balears des de començaments d'any i assoleix en ambdós casos màxims històrics, que continuaran augmentant en les pròximes setmanes per la pujada continuada de la cotització del petroli, segons informà el president de la Federació Balear d'Estacions de Servei, Jesús Salas.

Així, el preu mitjà de la benzina 95 a les estacions de servei de Balears assoleix ja els 1'098 euros per litre (amb un màxim d'1'110 en algunes benzineries), mentre que el de la 98 s'eleva a 1'212 euros, encara que en alguns emplaçaments s'arriba a pagar 1'216 euros. Pel que fa a la súper sense plom 97, el preu mitjà es d'1'189, però arriba en cert llocs a 1'197.

Per la seva part, el gasoil assoleix els 0'975 euros (i fins a 0'990 euros), encara que Salas va recordar que aquesta factura registrarà apunts considerables pròximament a causa de la seva elevada demanda i al fet que a l'Estat espanyol només es refina benzina, per la qual cosa el gasoil s'adquireix de l'estranger.

Igualment, Salas va destacar que omplir un dipòsit d'un vehicle mitjà a Balears (on caben 65 litres) costa una mitjana de 57 euros, mentre que a principis d'any el preu oscil·lava sobre els 45 euros. Respecte de la negativa del Govern a apujar els imposts que graven les benzines per pal·liar el dèficit sanitari, Salas celebrà aquesta decisió, perquè considera que «els preus actuals ja són molt elevats». «Es tracta d'un joc polític. Si el PSIB governàs a la Comunitat, segurament ja hauria posat en pràctica aquesta mesura», va comentar.

Tanmateix, va puntualitzar que «quan vegis la barba del teu veí tallar posa la teva a remullar, perquè ja hi ha cinc comunitats que apliquen el cèntim sanitari». Per això, es va mostrar prudent a l'hora de descartar una pujada dels imposts que graven les benzines en el futur, malgrat els resultats de la Conferència de Presidents autonòmics, que vaticinen que, al final, el Govern no farà servir la seva capacitat normativa per apujar la benzina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.