cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

Les Balears són la cinquena CA amb més robatoris de telèfons mòbils

Una empresa de seguretat ha realitzat un estudi que ho confirma

Els ciutadans de les Illes Balears són un dels qui més robatoris de mòbils pateixen.

Segons un estudi realitzat per una empresa de protecció i de serveis de telefonia, és la cinquena comunitat de tot l'Estat on més sinistres d'aquests tipus ocorren, ja que representen el 4 per cent del total dels esdevinguts durant el 2004.

Dins les ciutats i pobles de l'Arxipèlag, Palma és la ciutat amb major nombre d'aquests sinistres, seguit d'Eivissa. L'estudi revela que els homes balears són més propensos a declarar davant les autoritats aquest tipus de sinistre, un 54 per cent, encara que el percentatge amb les dones està molt igualat, un 46 per cent. Pel que fa a l'edat de les persones que pateixen els robatoris, se segueix la tendència estatal, i la majoria d'edats són les compreses entre els 25 i 34 anys.

Aquest estudi també revela el temps i els llocs que són els preferits perquè els amics d'allò extern en facin de les seves. Els caps de setmana, especialment els divendres; de fet, aquest dia ocorren el 30 per cent de tots els robatoris, encara que pel que es podria deduir, no són les darreres hores del dia, sinó el matí quan els amics dels mòbils fan la seva feina.

Pel que fa als llocs predilectes d'actuació dels lladres de mòbils, el carrer amb un 38 per cent, seguit de prop dels espais d'oci (restaurants, bars, cafeteries i discoteques) i els transports públics, continuen sent els principals espais on mai s'ha de perdre de vista el telèfon.

Pel que fa a la resta de l'Estat, l'estudi, realitzat per una empresa britànica, explica que les comunitats autònomes que major índex de robatoris de mòbils pateixen són Catalunya, amb un 37% de tots els incidents, Madrid amb un 23%; seguides per Andalusia, amb un 11%.

Pel que fa als llocs on es registren més robatori, es troba en primer lloc i amb molta diferència la via pública, seguit dels transports públics, els bars, restaurants i d'altres llocs d'oci, encara que destaca l'elevat nombre de robatoris que es produeixen dins dels cotxes i en els llocs de feina, mentre que pel que fa al quan, el 41 per cent dels robatoris es concentren en el cap de setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.