algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

López Garrido desvincula el projecte de Son Espases de la negociació del dèficit sanitari

El portaveu adjunt del PSOE al Congrés qualifica d'«innecessària» la despesa que suposa l'hospital

El PSM ha sol·licitat la convocatòria d'una junta de portaveus perquè es dugui a terme un ple extraordinari del Consell de Mallorca en el qual el conseller de Territori, Bartomeu Vicens, ofereixi les explicacions pertinents sobre l'informe jurídic que tenia «amagat» sobre la tramitació de Son Espases.

En un comunicat, els nacionalistes van assenyalar que han demanat la compareixença de Vicens perquè expliqui també per quina raó ara desacredita aquest informe, elaborat per tècnics del Consell de Mallorca, en el qual es considera que el Govern ha incomplert la llei.

El portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Diego López Garrido, assegurà que el projecte del nou hospital de Son Espases no afectarà les negociacions sobre el dèficit sanitari de Balears, que culminaran avui a la Conferència de Presidents.

Tot i així, el parlamentari afirmà a Palma que que el Govern central s'oposa «totalment» a la iniciativa de l'Executiu de Jaume Matas, ja que «suposa una despesa «innecessària» per a la població de les Illes.

Acompanyat del secretari general del PSIB, Francesc Antich, i de la portaveu del Grup Socialista al Parlament, Francina Armengol, López Garrido manifestà que el projecte de construcció del nou hospital de referència és un reflex de la «no racionalització de la despesa sanitària per part del PP». En aquest sentit, va reiterar que els ciutadans de Balears no tenen per què «pagar la irresponsabilitat del seu Govern».

Així, el portaveu dels socialistes al Congrés va expressar la seva confiança que avui l'Executiu central arribarà a un acord amb totes les comunitats autònomes en matèria de finançament sanitari i insistí que la proposta del Govern no només se sosté sobre el pilar de la recaptació d'imposts, a través de l'augment del preu de l'alcohol i del tabac, sinó també sobre l'exigència a les comunitats autònomes que exerceixin un control sobre la despesa sanitària.

En aquest sentit, Garrido precisà que el Govern central no només preveu mesures recaptadores, entre les quals concedeix a les autonomies l'habilitat normativa per apujar l'impost de la benzina, sinó que també els demanarà una «coresponsabilitat i lleialtat» al Govern perquè no hi hagi un mal ús dels fons sanitaris.

Tanmateix, el portaveu del PSOE va subratllar que Madrid no actuarà «a semblança del PP» quan ocupava la Moncloa, «fent xantatge a les comunitats autònomes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.