algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

La cúpula del PP encara espera que Delgado pugui encarrilar el pacte

Flaquer recorda al batle que té un mandat per aconseguir l'acord


La direcció regional del PP balear acollí ahir amb prudència la ruptura de negociacions a Calvià entre Carlos Delgado i Isidre Cañellas a l'espera que els contactes es puguin reprendre la pròxima setmana.

La posició de l'executiva del PP balear ja fou expressada amb rotunditat divendres i ahir la recordà Joan Flaquer, vicesecretari del PP. «La junta local del PP a Calvià treballarà en tantes reunions com siguin necessàries per poder reestablir el pacte de governabilitat subscrit amb UM», sentencià.

A part de la posició oficial plantejada per Flaquer, la direcció regional del PP està convençuda que les negociacions es reprendran la pròxima setmana. I el missatge de la cúpula del PP continuava sent ferm. Delgado no pot portar als plenaris de la Sala de Calvià cap tema que no estigui pactat amb UM. En cas de discrepàncies entre Delgado i Cañellas, segons la posició oficial, PP i UM han de reunir la comissió de seguiment del pacte per forçar un acord.

La direcció regional del PP considera que les desavinences entre Delgado i Isidre Cañellas es deuen més «a les formes» que al fons de la negociació. Una veu autoritzada del PP va assumir que a Delgado «li falta cintura política» per tancar ja un acord amb Isidre Cañellas, encara que també qüestionen l'actitud del representant d'UM per recompondre el pacte polític a Calvià.

La setmana pròxima pot resultar clau a Calvià i els principals dirigents del PP esperen que Delgado sigui capaç d'assolir un acord amb UM. El batle va estar a punt d'enfrontar-se a l'obertura d'un expedient per part del comitè de disciplina per protagonitzar una rebel·lió a la junta local del seu municipi. Tanmateix, Matas volgué donar-li una nova oportunitat i descartà convocar el comitè de disciplina, la convocatòria del qual estava previst per al dimecres passat.

Per evitar més conflictes, el Partit Popular va anunciar que el comitè de disciplina no seria convocat en un evident gest per propiciar el final de la crisi al muncipi de Calvià.

El mateix Delgado rebé ahir trucades d'alts dirigents del PP, encara que Matas es manté al marge de l'assumpte. El president del PP balear encara no ha perdonat l'acte de desobediència del batle.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.