algo de nubes
  • Màx: 16.94°
  • Mín: 7.61°
16°

L'oposició a Palma demana un ple extraordinari sobre les dimissions

Criticaren la «falta de respecte» de Cirer en no donar explicacions

Els tres grups de l'oposició a l'Ajuntament de Palma registraren ahir una sol·licitud de convocatòria d'un ple extraordinari per fer el debat que, segons ells, «furtà» la batlessa, Catalina Cirer, en «negar»-se a donar explicacions sobre les dimissions de dues regidores.

Un dia després d'abandonar la sessió plenària, en la qual precisament s'havia de donar compte de les esmentades renúncies, els portaveus del PSOE, EU-EV i PSM, Toni Roig, Eberhard Grosske i Pere Muñoz, respectivament, comparegueren en roda de premsa per explicar les seves iniciatives després del «lamentable espectacle» de dimecres.

Per damunt les altres cal destacar la presentació d'una petició d'un ple extraordinari que, segons el reglament, la batlessa ha de convocar dins dels pròxims quinze dies hàbils, ja que altrament serà el secretari de la Corporació que, d'ofici, ordeni la seva celebració.

Segons els regidors de l'oposició, la convocatòria d'aquesta sessió està justificada, tenint en compte que el passat dijous, Catalina Cirer evità explicar les renúncies de les regidores Maite Jiménez i Rosa Arregui i la remodelació de govern que implicaran aquests canvis.

Toni Roig criticà la «falta de respecte» no només a l'oposició, sinó també a la ciutadania, que suposa el fet que Cirer no explicàs aquesta «crisi gran i profunda», posant així de manifest la «falta de tarannà democràtic» de la primera edil, ja demostrat, segons el socialista, en altres ocasions.

Grosske, per la seva part, qualificà d'«insult» l'actitud de Cirer, la qual acusà de «furtar a la ciutadania un debat sobre el que succeeix a l'Ajuntament», i va lamentar que aquesta legislatura s'hagi convertit en una «batalla permanent» perquè es compleixin les regles del joc democràtic.

El líder de la coalició a Palma assegurà que, darrere del somriure de Cirer, es troba una batlessa «extraordinàriament dura» que de vegades confon el seu càrrec amb l'anterior al capdavant de la Delegació del Govern, ja que en lloc d'«esquivar obstacles» es dedica a «treure la metralladora».

Pere Muñoz opinà que Cirer «no té capacitat» per ser batlessa perquè es nega a seguir els procediments democràtics d'informar els regidors abans que els mitjans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.