muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Almenys 143 persones moren en estavellar-se un avió a Indonèsia

L'aparell caigué just després d'enlairar-se a una zona molt poblada

Almenys 143 persones moriren en estavellar-se un avió de línia indonesa a una zona densament poblada del nord de l'illa de Sumatra. L'aparell, un Boeing 737-200 de la companyia indonesa privada Mandala, caigué just fora del perímetre de l'aeroport Polonia, situat en el centre de la ciutat, des d'on acabava d'enlairar-se rumb a la capital indonesa de Yakarta. Segons el director general de Mandala, el general Asril Hamzah Tanjung, a l'avió hi viatjaven 112 passatgers, entre ells tres nins i cinc tripulants.

El xoc fou molt violent ja que diversos habitatges, arbres i vehicles cremaren i foren destruïts en una extensa zona urbana després de la caiguda de l'aparell, que probablement tenia els dipòsits plens de combustible. «L'accident destruí totalment l'aparell, i desenes de cases i vehicles del carrer», explicà Nico, un veí de la barriada. La majoria dels cadàvers, calcinats, no eren identificables. «La xifra de víctimes mortals puja a 143, entre elles 104 ocuptants de la nau i 39 residents» del lloc on caigué l'avió, indicà Rudolf Pardede, governador de la província de Sumatra del Nord, en un comunicat.

«Els supervivents, actualment hospitalitzats, són 13 persones», digué, i afegí que només quatre residents ferits a terra havien estat hospitalitzats. «Hi hagué la remor d'una explosió a la part davantera de l'aparell, llavors un incendi i després l'avió caigué», declarà un passatger a la cadena de televisió Metro TV. Aquest home sobrevisqué amb els altres cinc passatgers que anaven asseguts en la seva mateixa filera de l'avió. L'home explicà que fugí corrents mentre sentia darrere seu quatre explosions.

Un altre avió, aquest de fabricació russa, s'estavellà també ahir en una zona boscosa de l'est de la República Democràtica del Congo i es cobrà la vida de set persones, entre ells els tres membres russos de la tripulació. Aquest és el quart accident aeri amb molts ferits en només dos mesos. El primer es registrà el 14 d'agost a Grècia quan un avió de la companyia xipriota Helios s'estavellà amb 121 passatgers. El segon tingué lloc dos dies després a Veneçuela i hi moriren 160 persones i el tercer s'estavellà a Colòmbia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.