algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

COP DE MÀ L'oposició valora la «crisi» del PP com «la més greu de l'era Matas»

L'esquerra lamenta la «mala imatge» que projecten les institucions


Els líders dels partits de l'oposició opinaren ahir sobre els darrers moviments produïts en el si del PP. Tots coincidiren en el fet que la formació presidida per Jaume Matas està travessant un moment de crisi i que la imatge de les institucions s'ha vist «greument» perjudicada pels escàndols dels ajuntaments de Calvià i ses Salines.

La portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, qualificà «d'extremadament preocupant» la situació del PP. En aquest sentit, afirmà que es tracta de «la crisi més important que ha viscut Jaume Matas des que és president del Govern balear». Armengol considera que la remodelació de l'equip de govern que ha duit a terme Catalina Cirer a Palma «demostra la incapacitat de la batlessa per controlar les contínues bregues intestines» del Consistori.

Pel que fa al cas Calvià, la portaveu del PSIB demanà a Matas «una solució imminent» per tal d'acabar amb una situació «d'inestabilitat» que s'estén a altres municipis. En cas contrari, Armengol considera que les darreres decisions de Matas seran únicament una «operació de maquillatge».

En opinió del PSIB, el PP hauria d'afegir-se als socialistes calvianers a l'hora de sol·licitar a Thomàs que renunciï a la seva acta d'edil. A continuació recordà que el pacte antitransfuguisme signat en el seu dia per socialistes i populars preveu que, quan es produeix una situació com la de Calvià, al carrèc públic que vulgui canviar de bàndol «se l'ha de considerar com no adscrit, s'ha de prescindir del seu vot en els plens i, a més, se li han de retirar els emoluments».

Respecte de l'assumpte relacionat amb la dimissió del batle de ses Salines, Armengol manifestà que «és impresentable» que Matas es limiti a acceptar la partida de Vidal i no condemni les actuacions del primer edil. Vidal és sospitós d'utilitzar les firmes de 10 batles del PP per aconseguir l'interès general per a unes quadres annexes a casa seva. «Aquesta actitud del cap de l'Executiu posa en evidència que la trama de ses Salines va ser organitzada des de la cúpula de l'organització i amb el consentiment del mateix president del partit», comentà la portaveu socialista. Tanmateix es mostrà indignada pel suport moral que Matas dispensa a Vidal. En aquest sentit, titllà de «vergonya pública» el fet que el president del PP asseguri que el fins ara batle «té les portes del partit totalment obertes».

Armengol entén que Vidal «ha utilitzat les institucions, han enganat a tothom i ha implicat 10 ajuntaments populars»; i per tot això demana a Matas que condemni els fets.

Des del PSM, el secretari general, Gabriel Vicens, declarà que el PP i també UM viuen una «greu crisi que té els seus orígens en «la supeditació de la política als interessos particulars». Els nacionalistes afirmen que la resposta de la cúpula popular als escàndols dels seus batles «ha arribat tard i després que s'hagi fet un mal irreparable a la imatge d'unes institucions que cada vegada perden més credibilitat per als ciutadans».

El coordinador d'Esquerra Unida, Miquel Rosselló, manifestà que «estam davant una vertadera crisi del PP, un partit que està acumulant problemes molt greus i donant una imatge pública deplorable». Rosselló assenyalà que el cas de Calvià demostra que «Matas no comanda ni a casa seva».

El president d'ERC de les Illes, Joan Lladó, afirmà que el PP «ha acabat per reconèixer que els batles de 12 municipis del PP estan governant pels seus amics». Respecte de l'afer de Calvià, digué que Delgado ha iniciat «una fugida cap endavant per salvar el seu orgull».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.