algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Caeb i Pimem no coincideixen en l'anàlisi del problema del tot inclòs

Es reuneixen dilluns amb el conseller de Turisme per tractar la situació

Les patronals Caeb i Pimem de restauració no coincideixen a l'hora d'analitzar el problema creat en el sector pels hotels de tot inclòs. Mentre que Caeb està d'acord amb la versió del Govern que hi ha una sobreoferta de restaurants, Pimem no considera que la situació de «crisi» d'algunes zones véngui donada per aquest fet.

Està previst que demà els màxims representants de les dues associacions, Joan Miralles de la petita i mitjana empresa i Antoni Mas de la confederació empresarial, mantinguin una reunió amb el conseller de Turisme, Joan Flaquer, per examinar l'estat actual del sector i la influència que hi pugui tenir l'oferta de tot inclòs.

Eduardo Suárez del Real, de Caeb, creu que efectivament hi ha una sobreoferta d'establiments de restauració, amb el problema afegit que molts es concentren en determinades zones i són «clònics, hi ha molt poca diferenciació». Assenyalà que des de la seva associació s'aconsella sempre tendir cap a l'especialització.

En aquest sentit, Suárez subtrallà que hi ha llocs, com el cas de Palma, on s'han creat zones de restaurants que funcionen molt bé i que la concentració és positiva, però que ve donat per la qualitat i l'heterogeneïtat dels locals. Tot i la coincidència amb el Govern, Suárez creu que malgrat que no se'n pot culpar només el tot inclòs, tampoc no es pot obviar que on se situa aquest tipus d'oferta hotelera desapareix gran part de la despesa turística. La solució de Caeb passa per sol·licitar ajudes a la Conselleria de Turisme que permetin la reconversió i la viabilitat de les empreses que se'n veuen afectades. «No podem entrar en el fet que s'aturin els tot inclòs, però sí a establir paràmetres de qualitat».

Per la seva banda, Joan Miralles, de Pimem, opina que la situació creada pel tot inclòs és un «tema molt delicat» i que necessita d'un procés de negociació i de diàleg. Miralles no creu que la regulació sigui l'únic a fer i, en aquest sentit, plantejaran al conseller una sèrie de projectes que poden ajudar a pal·liar els efectes sobre el sector de la restauració.

Pel responsable de Pimem, la prova de les conseqüències d'aquest tipus d'oferta hotelera sobre els restaurants queda demostrada perquè es parla de «crisi forta» només en zones concretes. Diu que l'increment del nombre d'establiments no ha estat el causant de la situació i que, en tot cas, no s'ha allunyat de l'augment de turistes. Espera que el Govern ajudi a cercar una solució positiva per a tots els sectors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.