algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

El Consell de Mallorca programa més de 100 actes per celebrar la Diada a 30 municipis de l'Illa

El pressupost d'enguany és de 350.000 euros, quasi un 2 per cent més que l'any passat

El Consell ha programat 108 actes a 30 municipis de Mallorca per celebrar la Diada.

Les celebracions, que comencen avui, compten amb un pressupost de 350.000 euros i inclouran 36 actes musicals, 20 de cultura tradicional, 17 activitats infantils i juvenils, 12 institucionals, 10 esportius i 13 de cultura general.

La presentació del programa d'actes la va realitzar la vicepresidenta segona del Consell i consellera de Cultura, Dolça Mulet, i el director insular de Relacions Institucionals del Consell, Josep Lliteres, que destacà que les persones que s'acostin a les jornades de Portes Obertes del Consell, el 2,3, i 4 de setembre, rebran un obsequi amb banderes de Mallorca.

Pel que fa referència a les altres activitats, Lliteres destacà el concert d'havaneres que tindrà lloc demà a la platja del Molinar; els concerts Mallorca Canta, els recitals de piano, el Mallorca Pop que tindrà lloc a Santa Ponça, on actuaran entre d'atres, Coti, Blue Meany i Efecto Mariposa.

Entre els actes de cultura tradicional, Dolça Mulet destacà «la Revetlla de la Diada» que tindrà lloc el 10 de setembre a Porreras; la Trobada de Gegants de dia 11 a Alcúdia o les representacions dels Reis de Mallorca.

Pel que fa als actes tradicionals, la vicepresidenta destacà la jornada de portes obertes del Consell, els concerts dels ministrils i els actes oficials que tindran lloc a la Misericòrdia, on tindrà lloc el concert de Joan Valent titulat «Ses quatre estacions de Mallorca», una composició creada especialment per aquest dia. El programa de festes també inclou activitats esportives, teatre, cinema, presentacions de llibres i itineris guiats per diferents municipis.

Durant l'acte institucional, tindrà lloc el lliurament dels diplomes, les medalles d'honor i les distincions que enguany seran les següents: fill predilecte, Emili Darder; filla predilecte, la beata Sor Francinaina Cirer; i fill adoptiu, Àlvaro Campaner Fuertes. Pel que fa a les medalles d'honor i gratitud seran lliurades a: Enric Alzamora, Maria del Mar Bonet (que no assistirà a l'entrega per tenir un concert), Josep Buades, Antoni Caimari, Bartomeu Català, Josep Costa, Josep Pinya, Carme Riera, Àlvaro Santamaria i la Societat d'Història Natural de les Illes Balears.

El Consell celebra la Diada des del 1997 per commemorar el 12 de setembre del 1276, quan el rei Jaume II de Mallorca, fill i hereu de Jaume I, jurà els Privilegis i Franqueses que el Conqueridor otorgà als senyors del Regne en reconeixement de les aportacions rebudes en la conquesta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.