cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

El conflicte de la neteja continuava ahir vespre obert i sense acord

La patronal demanà la presència d'UGT per seguir les negociacions

Després d'hores de negociació en el Tribunal de Mediació i Arbitratge (TAMIB), el conflicte en el sector de la neteja continuava a les dotze de la nit obert i sense acord. A la negociació entre la patronal i els sindicats CCOO i USO, s'hi afegí UGT a darrera hora. Els representants dels empresaris es negaven a signar un principi d'acord sense que aquesta central sindical hi fos present.

El principal escull en la signatura del conveni col·lectiu es troba en els dos dies de descans. CCOO es nega a acceptar les condicions de la patronal en aquest punt. Els empresaris volen que els contractats a temps parcial o en empreses amb un nombre determinat de treballadors no hi estiguin inclosos. Maria Llanos, representant d'USO, afirmà que estarien disposats a allargar la vigència del conveni si aquestes clàusules s'eliminassin.

Per la seva banda, Manel Pelarda, d'UGT, afirmà que si es prolongava la durada del conveni, havia de ser només garantint que els treballadors no perdessin cap dels drets adquirits en el seu preacord i negociant unes bones condicions per a l'any extra.

UGT assolí ja un principi d'acord el dia abans de la convocatòria de vaga, amb un augment salarial del 4 per cent per al primer any, de l'IPC interanual més el 0,3 per cent per als 4 següents, més el 0,5 per al darrer, entre d'altres millores.

El delegat del Govern, Ramon Socias, es pronuncià sobre la possibilitat que les mobilitzacions previstes per als dies 5 i 6 d'agost es facin efectives. Va dir que en aquest cas la Policia duria a terme les tasques que li corresponen, però no per avortar-la, ja que el conflicte laboral no s'arregla a «cop de porra».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.