cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

El pollastre infectat per salmonel·la emmalalteix els primers 20 illencs

Sanitat calcula que se n'han repartit 3.000 a Balears aquest estiu

Vint mallorquins han resultat afectats de gastroenteritis per consumir pollastres precuinats contaminats per salmonel·la, segons confirmà ahir la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut i Consum.

En concret, els damnificats són onze mallorquins que viatjaren a Menorca i s'endugueren les aus comprades a Mallorca; una família de Palma amb 5 afectats, un dels quals hagué de ser hospitalitzat, però ja ha estat donat d'alta; tres membres d'una segona família de la capital i, finalment, un altre afectat, també de Ciutat.

Segons fonts de la Conselleria, en tots els casos s'ha tractat d'intoxicacions lleus. Tanmateix, aquests incidents, segons la institució, són conseqüència de l'adquisició dels pollastres contaminats abans que la mateixa empresa productora i l'Agència de Seguretat Alimentària decidissin la retirada del mercat dels productes, davant les possibles evidències que tinguessin salmonel·la.

Segons la informació de què disposa Salut Pública, en una primera estimació, durant els mesos de juny i juliol, haurien arribat a les Illes entorn de 3.000 unitats d'aquests productes, la majoria dels quals s'haurien posat a la venda a Mallorca.

L'empresa productora, SADA S.A., arrelada a Lominchar (Toledo), ja havia contactat amb els seus distribuïdors a totes les comunitats autònomes per garantir la retirada dels aliments contaminats. Per la seva banda, i «seguint els protocols que estableix la xarxa d'alerta alimentària i complint les directrius que ha fixat l'Agència de Seguretat Alimentària», la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut i Consum va prendre les mesures necessàries per garantir que els productes no continuïn a la venda. Així, es va posar en contacte amb representants dels canals de venda (principalment grans superfícies i supermercats) perquè vigilessin l'efectiva retirada dels pollastres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.