algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

La construcció del centre de salut del port costarà 1,7 milions d'euros

L'actual seu de la tercera edat serà enderrocada per fer-hi el centre

Les obres de construcció del centre de salut de Porto Cristo començaran el primer semestre de 2006. La setmana passada la Conselleria de Salut i Consum adjudicà la redacció del projecte a la unió temporal d'empreses integrada per Escanellas y Herrero C.S. per un total de 90.000 euros.

El centre de salut serà construït en el solar on actualment hi ha la seu l'associació de la tercera edat Nostre Senyora del Carme de la zona costanera, que serà enderrocada per aixecar-hi les noves instal·lacions sanitàries. Aquest terreny que la Sala cedí a la Conselleria ofereix la possibilitat de construir uns 1.600 metres quadrats i té entrada pels carrers Villalonga i Muntaner.

Fonts autoritzades de la Conselleria de Salut i Consum del Govern balear informaren que el pressupost de les obres apuja a 1,7 milions d'euros. A aquesta quantitat s'hi haurà d'afegir la partida que es destinarà a dotar el centre del mobiliari necessari per a la seva posada en funcionament. El termini d'execució de les obres un cop adjudicades serà de 18 mesos.

Un cop construït, el centre de salut de Porto Cristo donarà servei a uns 10.000 residents de tota la zona costanera de Manacor, des de Cala Murada fins a s'Illot. Aquesta xifra, però, es dispara en els mesos d'estiu amb l'arribada de turistes i gent que té segones residències.

El delegat de l'Ajuntament a Porto Cristo, Jaume Brunet (AIPC), celebrà la notícia perquè suposa una passa endavant per la descentralització dels serveis. «És un projecte molt important perquè la gent de la zona costanera no s'haurà de desplaçar i perquè ajudarà a descol·lapsar el centre de salut de Manacor, que està saturat», apuntà Brunet.

Sobre l'associació de la tercera edat, Brunet explicà que es traslladarà a la planta baixa de l'edifici de la Casa del Mar. Quan la unitat sanitària que està ara en el primer pis d'aquest mateix edifici passi al nou centre, la gent gran podrà usar les dues plantes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.