Cirer i 4 regidors 'reinauguren' la planta depuradora de Son Fangos

Palma reutilitza dos terços de l'aigua que es regenera al municipi

TW
0

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, va haver de menester fins a quatre regidors per 'reinaugurar' ahir matí la planta depuradora de Son Fangos. Aquestes instal·lacions s'emmarquen dins el Pla de Regeneració d'Aigües Depurades i són el resultat d'una política municipal d'estalvi i reutilització iniciada fa onze anys.

En l'actualitat, Palma reutilitza devers dos terços de l'aigua regenerada. En total, 30 milions de metres cúbics anuals d'aigua tractada, dels quals 16 milions es destinen a l'agricultura i 5 al consum urbà -reguiu de jardins i zones verdes, a més de la neteja de carrers. Aquesta acció municipal està dirigida al foment de l'estalvi d'aigua, s'inicià el 1994 i Emaya hi ha destinat devers 30 milions d'euros, que han estat finançats en un 80% a través dels fons europeus de cohesió.

Tot i això, la batlessa Cirer i un terç del seu equip de govern -la tinent de batle de Turisme, Francisca Bennàssar; els regidors de Sanitat i Consum, Mariona Sans, i d'Economia i Treball, Sebastià Sansó; a més de la responsable d'Emaya, Catalina Terrassa, i el director gerent de l'empresa municipal d'aigües, Arturo Cadenas- presentaren novament les infraestructures del Pla de Regeneració d'Aigües Depurades.

Durant l'acte d'«inauguració» s'informà també de la inclusió del Centre Natura, ubicat a l'estació depuradora d'aigües residuals de Son Fangos (EDAR II), en la categoria de Nucli Zoològic. Aquest fet suposa el reconeixement a la tasca en benefici de la flora i la fauna autòctones.

L'EDAR II produeix 20.000 metres cúbics d'aigua regenerada, de la qual un 60% es distribueix per a la seva reutilització a través dels 55,3 quilòmetres de xarxa. La resta, s'aboca directament a la mar. La política desenvolupada per Emaya ha permès assolir un estalvi en el consum de gairebé 4 milions de metres cúbics, devers el 20% de l'aigua de qualitat subministrada. Els camps de golf de Son Vida i Son Muntaner, a més de Son Moix, el Parc Bit i la ciutat esportiva de Son Bibiloni, es nodreixen d'aigua depurada.