nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Aznar augura que ZP durarà 4 anys 'com va passar aquí' amb el Pacte

El president de la FAES signa un acord amb la Fundació Antoni Maura

«A les Balears ja patíreu el poder destructor de les idees equivocades, dels experiments, la pèrdua de prestigi i d'oportunitats, la cultura de l'enfrontament per l'enfrontament... i a Espanya passa ara el mateix; per això crec que els ciutadans decidiran que quatre anys són massa». Amb aquestes paraules, José María Aznar augurava que el final de l'Executiu socialista és a prop i comparava la política del Pacte de Progrés amb la que desenvolupa el Govern de Rodríguez Zapatero.

L'expresident de l'Executiu central arribà a Palma per firmar el conveni de col·laboració que vincula, durant un any prorrogable, la Fundació per a les Anàlisis i els Estudis Socials (FAES) -que el mateix presideix- amb la Fundació Antoni Maura (FAM). Segons explicà el cap del Govern balear, Jaume Matas, la FAM -de la qual és president- es reactiva amb l'objectiu de difondre l'ideari «liberal de centre reformista» i de formar ideològicament els joves de les Illes. El contingut de l'acord amb la FAES es revisarà cada semestre.

Finançament
La FAM, que arrossega un lustre d'inactivitat, disposa de devers 120.000 euros de pressupost per a l'any que ve. Aquesta partida prové de les aportacions d'empreses privades i d'entitats bancàries. Amb la col·laboració «intel·lectual de la FAES», la Fundació Antoni Maura també organitzarà seminaris i conferències sobre temes d'actualitat.

Tot i que la FAM està íntimament relacionada amb el PP, Matas assegurà que «no ens volem cicumscriure a aquest àmbit... l'objectiu és fer d'aquest projecte un fòrum de debat i vincular-lo amb la societat».

Abans, Aznar manifestà que «sense principis la política no es més que un exercici d'oportunisme estèril i una mera ocupació de poder temporal». L'expresident considerà que tot partit ha de tenir uns ideals que dotin de sentit la formació i li proporcionin «fortalesa i resistència». A continuació, afegí que els ideals representats per la FAES són «la llibertat individual, la llibertat econòmica» i la defensa «d'una Espanya unida amb continuïtat històrica».

Aznar expressà la seva satisfacció de poder col·laborar amb la Fundació Antoni Maura, que deu el seu nom a qui definí com «uns dels polítics més grans de l'Espanya moderna». Segons assenyalà, l'objectiu de la FAES i de la FAM és convertir aquestes dues entitats en referent «del pensament polític i el debat social des del liberalisme i les idees de centre reformista». A l'horabaixa, Aznar signà exemplars del seu darrer llibre en un centre comercial de la capital balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.