algo de nubes
  • Màx: 16.39°
  • Mín: 7.61°
16°

Balears acollirà un centre d'«alt nivell» per a la investigació turística

El Govern central intenta implicar la iniciativa privada en el projecte


Balears acollirà la seu d'un futur centre d'investigació turística que naixerà «com un projecte d'alt nivell de referència estatal i internacional». Així ho va anunciar ahir a Palma el secretari general de Política Científica i Tecnològica, Salvador Barberà.

L'acord entre el Govern central i l'Administració autonòmica és total i, a més, es compta amb la participació de la UIB. Ara Madrid intenta implicar la iniciativa privada. I és que les aportacions que puguin realitzar les empreses interessades condicionaran el pressupost inicial i la forma jurídica amb els quals es dota el projecte.

Barberà es va reunir amb la Cambra de Comerç de Mallorca, Eivissa i Formentera per explicar els objectius d'aquest i d'altres propostes impulsades pel Ministeri d'Educació i Ciència. Però abans va tenir una primera presa de contacte amb el secretari general del PSIB, Francesc Antich, i la portaveu d'aquest partit al Parlament, Francina Armengol. A la roda de premsa conjunta, tots tres lamentaren el fet que les Illes encara estiguin «a la coa» pel que fa a inversions en Investigació, Recerca i Innovació (I+D+i). En aquest sentit, Barberà responsabilitzà de la situació el sector empresarial i advertí que moltes de les convocatòries de l'Executiu central per desenvolupar projectes científics «no tenen gaire èxit» a l'Arxipèlag.

Respecte a l'esmentat centre d'investigació turística, «del qual es parla des de fa anys», el secretari general afegí que el repte és que pugui ser una realitat «en uns mesos»; però també matisà que «si no s'implica la iniciativa privada, podria acabar sent un projecte més entre l'administració i la universitat».

Quan li varen demanar pel Parc Bit, Barberà assegurà que com més s'acosti a la definició d'un vertader parc cinetífic i tecnològic «més possibilitats tindrà de rebre ajudes estatals».

Per la seva banda, Antich i Armengol subratllaren la necessitat que les institucions illenques apostin per prioritzar les actuacions en I+D+i i recordaren que aquest camp «és un eix essencial» pels socialistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.