cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

L'Obra Cultural acusa Matas de no voler rebre'ls per parlar d'IB3

El Govern assegura que la nova petició està pendent d'estudi

L'Obra Cultural Balear denuncia en un comunicat el rebuig del president de les Balears, Jaume Matas, per acceptar el lliurament de les més de 20.000 signatures de ciutadans de les Illes a favor del manifest «Per una televisió i ràdio públiques de tots, en català i de qualitat».

A més, denuncien «la negativa del president de rebre en audiència els directius de l'Obra per dur a terme aquest lliurament i exigir la modificació de l'aberrant model de radiotelevisió pública que es posarà en funcionament». Segons el comunicat: «L'OCB va demanar aquesta audiència al cap de l'Executiu dia 12 de maig, qui desvià l'audiència amb la directora general de l'ens públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Maria Umbert». L'OCB va tornar a exigir ahir l'audiència amb Matas, ja que considera que ell és el màxim responsable del model i de la posada en funcionament d'IB3.

De la seva part, fonts del Govern negaren les acusacions de l'Obra i asseguraren que «és pràctica habitual del president Matas delegar en els consellers i directors generals moltes audiències». I confirmaren que efectivament a mig dematí d'ahir es va rebre al Consolat una nova petició de l'OCB de ser rebuts pel president, «encara que no hi ha hagut temps material per poder despatxar amb el president els temes del dia, que suposam que farem dilluns».

Aquestes mateixes fonts manifestaren «la seva sorpresa» que abans de rebre la petició oficial, ja hi haguessin notícies públiques de la petició. També, el PSM criticà que PP i UM tornassin a rebutjar una moció dels nacionalistes en què demanaven al Consell una campanya per resintonitzar TV3 i Canal 33.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.