muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

UGT creu que el nou sistema per mesurar l'atur arriba «massa tard»

Tot i així, pensen que serà una eina que facilitarà la recerca de feina

El secretari general d'UGT, Llorenç Bravo, afirmà que el nou sistema d'informació dels serveis d'ocupació, el SISPE, que registra les xifres reals d'aturats arriba «massa tard» i que s'ha de recuperar la confiança dels treballadors en l'ens públic. En tot cas, considerà que és un «avanç positiu» i que «genererà i facilitarà l'ocupació per a treballadors i empresaris».

El secretari d'UGT realitzà aquestes declaracions després de la jornada informativa a la Conselleria de Treball oferida pel director del Servei Públic d'Ocupació Estatal, Valeriano Baillo i pel catedràtic Lluís Toharia, un dels autors de l'estudi La medición del paro registrado.

Baillo explicà que el SISPE permetrà la gestió integrada i coordinada de tots els serveis públics d'ocupació entre les comunitats autònomes i l'Estat. A més, millorarà la informació i actualitzarà de manera instantània les dades sobre els llocs de feina i sobre els qui en demanen.

En la seva exposició, afegí que s'ampliaran els serveis amb la implantació d'una web per consultar totes les ofertes de l'Estat. També s'habilitarà un portal d'ocupació que permetrà «l'autoservei» i en el qual es podran inserir els currículums i les ofertes de feina.

Per la seva banda, Toharia es referí als canvis registrats per la nova manera de comptar aturats. Explicà que es deuen a la inclusió dels estrangers, a l'actualització de les claus i al creument de dades amb la Seguretat Social. Això ha provocat que a les Balears n'hi apareguin 12.844 més, 8.188 dels quals són nous estrangers inscrits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.