algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

EU-EV diu que Huguet ha anunciat que cessarà el cap de Salut Laboral

El conseller diu que no comenta les especulacions de l'oposició

J.T./J.T.B. Palma.
L'exdirector general de Treball del Pacte, Rafael Galán, va assegurar ahir que el conseller de Treball, Cristòfol Huguet, havia anunciat als sindicats el cessament del seu director general de Salut Laboral, Fernando Villalobos, per al proper juliol. Galán el va instar a cessar-lo immediatament, després dels darrers accidents laborals que en una setmana s'han cobrat la vida de dos treballadors en dues obres públiques.

A tot això, el conseller de Treball va assegurar ahir que «no tenia res a comentar» respecte les declaracions de l'exdirector general de Treball. Unes declaracions que Galán havia fet en una compareixença del grup parlamentari d'Esquerra Unida-Els Verds, en la qual s'atribuí a la Conselleria de Treball la «culpa» de l'increment dels accidents laborals, per l'«eliminació sistemàtica» de les polítiques de seguretat laboral desenvolupades pel Pacte en l'anterior legislatura.

El portaveu d'EU-EV, Miquel Rosselló, criticà la prepotència del conseller de Treball en el ple del Parlament, perquè «culpà els treballadors» dels accidents laborals, en lloc de mostrar més «humilitat i preocupació», després de la mort, dilluns, del segon operari d'una obra pública en una setmana.

Segons Rosselló, l'augment de la sinistralitat s'explica per la supressió de les polítiques de seguretat laboral del Pacte. En aquest sentit, cita el «desmantellament» de l'Institut de Salut Laboral, la reducció d'inversions en plans de formació, la supressió de convenis amb els municipis, la Inspecció de Treball i els sindicats, per augmentar la supervisió i les mesures de seguretat a les obres.

L'exdirector general de Treball afegí que l'actitud d'Huguet és «cínica i irresponsable» davant l'augment d'accidents laborals i li va retreure que atribueixi a les «estadístiques» un repunt de la sinistralitat, quan les dades són correctes. Sobre l'accident de dilluns a les obres de l'autovia Inca-Sa Pobla, lamentà que el conseller «intenti culpar els treballadors» quan hi ha «indicis que mostren com les mesures de seguretat brillaven per la seva absència».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.