nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El banc de tumors de Son Llàtzer fa una forta aposta per la investigació

La Unitat obtingué el suport econòmic de la Fundació Mateu Orfila

L'hospital de Son Llàtzer ha posat en marxa un banc de tumors destinat a la recollida de mostres de teixit tumoral que després es destinaran a la investigació oncològica.

La responsable de aquesta nova unitat és la patòloga Magdalena García, que explicà que «quan ens arriba una mostra som els encarregats de diagnosticar a quin tipus de teixit correspon, és a dir, si és un tumor benigne o maligne. Participam juntament amb els oncòlegs del centre en el diagnòstic i ajudam a decidir quin serà el millor tractament per aquell tumor».

L'avantatge que té la nova unitat és que fins fa ben poc, les mostres es guardaven en parafina, però ara els teixits es criopreserven a una temperatura de 80 graus sota zero, perquè després els grups d'investigació tant de l'hospital com exteriors, estatals o internacionals, puguin sol·licitar mostres per fer recerca.

García afirmà que «el Banc de Son Llàtzer, que està format per 5 patòlegs i 7 tècnics especialistes, cada setmana rep entre 6 i 7 mostres tumorals que després seguiran el procediment d'anàlisi, estudi i conservació».

La cap del banc explicà que «el 10 per cent de les mostres que arriben a la unitat són de tumors malignes, això sense comptar els carcinomes i melanòmes de pell, que són molt més freqüents».

Segons assenyalà la doctora, la col·laboració de la Fundació Mateu Orfila, i en concret de Lourdes Picó, ha estat imprescindible perquè l'hospital pugui disposar d'una unitat, que ens ajudarà en la recerca de noves estratègies terapèutiques contra el càncer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.