cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

Veïns de Crist Rei constitueixen una plataforma contra les obres

Els comerciants en demanaran compensacions a l'Ajuntament

Quatre dies després del tancament del pas a nivell de Crist Rei per les obres de soterrament, els veïns i els comerciants d'aquesta zona d'Inca crearen ahir una plataforma independent per exigir solucions a les molèsties que pateixen cada dia, a més d'indemnitzacions. «Com que no ens ofereixen cap alternativa al pas a nivellm aquesta zona ha quedat aïllada de la resta d'Inca i ja notam que vénen menys clients, amb un 50% de pèrdues en alguns casos. Demanarem a l'Ajuntament que ens eximeixi d'algunes taxes per no haver de tancar els negocis», explicava ahir Pere Vilanova, de la papereria Vilanova.

Ell i una dotzena de comerciants i veïns de la barriada es reuniren ahir a les 12.00 hores al bar Felip. Criticaren el fet que el batle, Pere Rotger, no els hagi informats i no hagi complert les seves promeses. «Ens asseguraren que podríem arribar a l'estació -on s'ubica l'únic pas a nivell per a vianants de la zona- per unes voravies, i resulta que ho hem de fer per enmig de les obres», afirmà Antoni Molinos, que viu a Crist Rei.

Tant el PSOE com el PSM també exigeixen al Consistori que habiliti com més aviat millor el pas per als qui van a peu -retirat fa un any i mig perquè es considerava insegur- davant l'escoleta Toninaina. La mesura evitaria que els pares hagin de voltar tot Inca per acompanyar els seus fills al centre esmentat o al col·legi públic de Ponent i, a més, s'habilitaria un accés cap a les piscines municipals, situades a la mateixa zona.

Manca de policies
Antoni Rodríguez, regidor del PSM, també lamentà el fet que, vist el caos circulatori provocat per aquestes tasques, cada horabaixa cinc dels set efectius de torn de la Policia Local s'hagin d'ocupar només de regular del trànsit. Aixó, segons explica, provoca situacions com la de dijous, quan una persona denuncià un robatori a Inca i la Policia admeté que no hi podia anar per manca de personal. «Amb l'inici d'aquestes obres, l'Ajuntament ha demostrat una gran falta de previsió i és vergonyós que el regidor respongui als problemes afirmant que el trànsit es regula tot sol», manifestà Rodríguez. D'altra banda, el PSM recordà que ja havia demanat a l'equip de batlia que abans de començar la reforma s'obrís un pas provisional al carrer de Rafael Alberti, amb un cost mínim.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.