cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

L'Ajuntament vol que l'escola es comenci a construir l'any 2006

Educació considera que els terrenys de ca na Niça són aptes

L'Ajuntament de Santa Maria cedirà a la Conselleria d'Educació del Govern balear 8.100 metres del solar públic de ca na Niça, situat a la sortida del poble cap al cementeri, a prop de l'encreuament amb l'autopista, per construir-hi la nova escola municipal. L'Institut d'Infraestructures i Serveis educatius de la Conselleria d'Educació (Ibisec), que s'encarregarà de l'obra, considera que el solar és vàlid però obliga que l'escola se situï 18 metres cap a dins, per allunyar així el futur centre de l'autovia i de la principal via de sortida del poble.

El grup municipal d'EU-Els Verds presentà al ple del passat dijous una moció perquè es replantejàs la cessió d'aquest solar al Govern. «Crec que s'ha ofert un solar a Educació de manera precipitada i que existeixen solucions no tan allunyades del centre urbà. Hem de tenir en compte que els nins hauran de caminar per una carretera principal per arribar a l'escola», digué el portaveu d'EU-Els Verds Guillem Ramis. La moció no prosperà i tots els regidors, excepte EU-Els Verds, votaren en contra en considerar que paralitzant les gestions s'endarreriria molt la construcció de la futura escola.

La batlessa de Santa Maria, Rosa Vich (PSM), explicà que si s'ha triat aquest solar ha estat perquè no n'hi havia cap altre de titularitat pública on es pogués construir una escola de dues línies amb previsió d'haver-n'hi tres amb un futur.

«Ja tenim 56 nins matriculats de tres anys per al curs 2005-2006. Necessitam almenys dues classes per curs però els números ja ens indiquen que en un futur en necessitarem tres», explicà la batlessa de Santa Maria, Rosa Vich.

L'equip de govern considera que, perquè l'escola es pugui començar a construir al 2006 el solar de ca na Niça és el més idoni i confia que els tècnics trobin una solució per millorar els accessos des del centre del poble i fer, a més, un estudi de seguretat.

Respecte a aquest assumpte la batlessa de Santa Maria, Rosa Vich, es mostrà disposada a convertir el carrer de Sant Jordi, que dóna accés al solar, en una zona per a vianants per fer així més còmode l'accés al futur centre escolar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.