algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

Vuit detinguts per estafes en la venda de vehicles de segona mà a Palma

Hi ha més de 80 persones perjudicades i l'import del frau supera els 300.000 euros

102956
Les estafes es cometien a través de la botiga «Autos Córdoba», ubicada a Ciutat Jardí.

F.R. Palma.
Funcionaris del Grup de Delinqüència Econòmica i Tecnòlogica del Cos Nacional de Policia (CNP) han procedit a la detenció de vuit individus com a presumptes autors de nombrosos delictes de falsificació i estafa en la compravenda de vehicles a través d'un establiment denominat «Autos Córdoba», a Ciutat Jardí, a Palma.

Hi ha més de 80 perjudicats i es presumeix que l'import global de l'estafa supera els 300.000 euros, ja que bastants clients eren immigrants en situació irregular i s'han estimat més romandre en l'anonimat abans que presentar les corresponents denúncies.

En el transcurs de l'operació policial han estat detinguts com a principals responsables de les estafes, David C.M., de 27 anys; el seu pare Juan C.M., de 50 anys i la seva esposa María G.A., de 22, aquesta darrera com administradora de l'esmentada empresa. També han estat arrestades altres cinc persones més que tenien diferents graus de participació en les estafes. Dos d'ells són del sector d'automoció, dos gestors i un associat a la família.

Les investigacions policials s'iniciaren fa uns tres mesos a conseqüència de les nombroses denúncies rebudes per irregularitats contra l'establiment. El «modus operandi» dels detinguts era el següent: qualsevol persona que pretenia vendre un vehicle es dirigia a l'establiment i acordava el preu.

El cotxe es quedava al local en dipòsit i l'amo amb els documents originals. Després, els sospitosos cobraven el preu del vehicle i la seva transferència. Transcorregudes unes setmanes, el comprador exigia la documentació al seu nom, però rebia excuses. Davant de la insistència dels compradors, els sospitosos els lliuraven justificants falsificats de suposats gestors que fingien un permís per poder circular durant dos mesos. En altres ocasions, alguns dels clients, després d'adquirir el cotxe i pagar-lo íntegrament, el tornava a l'empresa per errors mecànics perquè fos reparat. L'esmentat vehicle o qualsevol altre era després revenut a un altre client previ pagament del seu valor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.