nubes dispersas
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

Festa gran a la clínica Rotger en ser inaugurada l'ampliació de l'edifici

El centre disposa de noves àrees de consultes externes i rehabilitació

La clínica Rotger inaugurà ahir l'ampliació del seu edifici, que primera vegada està destinat per complet als serveis assistencials. La directora del centre, Rosa Regi, destacà que els 4.000 metres que s'hi han afegit possibiliten l'entrada a la clínica per via Roma. L'espai que abans ocupaven les assegurances d'Axa ara es destina a «consultes externes, rehabilitació -que abandona la vuitena planta-, servei d'anàlisis clíniques hospitalàries, saló d'actes i sala de juntes».

El doctor Ferran Rotger explicà que les noves instal·lacions disposaran del primer sistema de diagnòstic per multidetector, «que ens permetrà tenir imatges tridimensionals, cinètiques i en temps real de qualsevol part del cos humà».

El nou aparell, que té un cost d'1'1 milions d'euros, permet realitzar estudis molt precisos amb gran qualitat diagnòstica de cor, pulmó, coloscòpies i broncoscòpies virtuals o reconstruccions tridimensionals d'estructures complexes, com el maluc.

La família Rotger recordà durant l'acte que la clínica fou fundada el 1944 pel doctor Ramon Rotger i la seva esposa, Catalina Salas. El primer centre tenia 15 habitacions, però s'hi dugueren a terme reformes i ampliacions fins a arribar a la compra de l'edifici de Mare Nostrum l'any 1991, on avui es disposa de més de 200 habitacions i 450 treballadors.

Els responsables del centre destacaren que el millor patrimoni que té la clínica són tots i cadascun dels professionals que hi treballen, des dels metges fins a les germanes teatines de la Immaculada Concepció de Maria, que formen part del centre des dels seus inicis.

Les instal·lacions, condicionades per l'arquitecte Luis García Ruiz, foren beneïdes per mossèn Teodor Suau. A l'acte assistiren els presidents Jaume Matas i Maria Antònia Munar; el delegat del Govern, Ramon Socias, i la batlessa Catalina Cirer, entre d'altres autoritats i representants de la societat civil.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.